BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  EKONOMİ

THY gözünü Real Madride dikti

Türk Hava Yolları, müthiş bir atakla sponsoru olduğu Barcelona'nın ezeli rakibine de kancayı taktı.

Abone ol

THY Genel Müdürt Temel Kotil, yaptığı açıklamada, "Biz başarıdan yana tarafız. Derdimiz marka.. Real Madrid'den talep gelmedi. Ama dünyanın neresinde olursa olsun her başarılı takımı desteklemek isteriz!" dedi.

Bugün'den Ahmet Konanç'ın haberine göre Türk Hava Yolları müthiş bir başarıya imza attı ve tanıtım anlamında hedefi 12'den vurdu. İspanyollar, Barcelona'ya sponsorluğu iki açıdan hazmedemiyor. Birincisi, Barça'nın, Katolonya Bölgesi'nin yani ayrılıkçıların takımı olması.. İkincisi, THY'nin bu atağının, İspanyol Havacılığı'na atılan apaçık bir 'gol' olup çıkması..

THY'nin Barcelona'yı Abu Dabi'ye götürüp getirirken, İstanbul'dan 'gereksiz' bir aktarma yapmasına mecbur tutulması ise tamamen ikinci nedendendir.

Peki, THY, ülkenin bir diğer takımı Real Madrid'e de sponsor olarak, 'tarafsızlığını' ve bu işi sadece 'ticari' düşüncelerle yaptığını ortaya koyamaz mı? THY böyle bir mecburiyette asla olamaz. Fakat yine de herkesin aklına gelen bu soruyu, Genel Müdür Temel Kotil'e yönelttim..

Öyle ya, Real Madrid, Barça'nın aksine "kraliyet takımı" olarak bilinir.. Böyle bir sponsorluk daha hem güç gösterisi olur, hem de gerekli mesajı tam adrese gönderir..

Temel Kotil'in ilk cümlesi, "Biz başarının yanındayız" oldu.. Birkaç gün önce İspanya'ya giden bazı milletvekillerimizin orada "Neden Barcelona?" tepkisiyle karşılaştıklarını hatırlattım.. Bu kez "Dediğim gibi, biz hiçbir yere taraf değiliz. Sadece başarının tarafıyız" gibi mükemmel bir 'ticari cevap' verdi..