BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,07
ALTIN 2.474,75
HABER /  DÜNYA

The Sun gazetesi 'Türkiye' dedi!

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun yeni yılın ilk günü İngilizlere 2011 için tatillerini geçirecekleri yerler konusunda önerilerinde bulundu.

Abone ol

İngiliz tatilcilerin bu yıl "cimri" olacağını, tasarruf ederken ve güneşi yeniden yaşantılarına getirecek bir yaz tatiline atlayacakları belirtilen haberde "Tatilin pek ucuz olacağı söylenemez, tur operatörleri yüksek fiyatlı piyasaları idare etmeye çalışırken kapasitelerini indirdi" denildi. Gazete "Bu yıl dikkate alınması gereken beş geleneksel favori tatil yeri" ile, "2011'da ?sıcak- tatiller geçirilecek 6" destinasyonu okuyucularına önerdi.

BEŞ SAĞLAM FAVORİ: TÜRKİYE, TENERİFE, MISIR, ORLANDO, MAYORKA

"Beş sağlam favori" listesinde Türkiye tanıtılırken, "Bu doğu Akdeniz hazinesi 2011'de de turizm için ana sıcak bölge olmaya devam edecek. Her ne kadar fiyatlar geçen yıllarda yükselse de, hala İngilizlerin ilgisini değerli ve her şey dâhil tatil yerleriyle çekiyor" denildi.

Beş sağlam favori listesinde Türkiye dışında Kanarya Adaları'ndaki Tenerife, Mısır, Florida'daki Orlando ve Mayorka sayıldı.

İZLEMEYE ALINAN ALTI DESTİNASYON

Haberde "İzlenecek altı yer" listesinde bu yıl için tüketicilerin izlemeye almaları gereken altı tatil yöresi ise "Tunus, Ürdün, Disney Turu, Sri Lanka, Kenya ve Küba" olarak sayıldı.

TÜRKİYE'DE HAVALİMANLARI PAHALI

The Sun'ın aynı haberindeki "Zirvedeki 10 Değerli Yer" sıralamasında ise İngiltere'de KDV'nin bu haftadan itibaren arttığı, herkesin daha zor zamanlar gelip gelmeyeceğini merak ettiği, bu nedenle, parasal açıdan da değerli olabilecek bir tatil destinasyonu bulmanın yaşamsal olduğu belirtildi. Gazete travelsupermarket.com uzmanlarının danışmanlığında, döviz kurları ve broşür fiyatı bazında 2011 için, İngilizlerin paralarının karşılığını alabilecekleri en değerli 10 destinasyonu ise İspanya, Türkiye, Fas, ABD, Tunus, İzlanda, Mısır, Portekiz, Bulgaristan ve Kenya olarak tanıttı. Bu listede Türkiye için "Herşey dâhil paketlerde göründüğü kadar ucuz bir yer değil. Aynı zamanda Türk havalimanlarında her şey aşırı pahalı, bu yüzden harcamadan kaçınmalı" denildi.