BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Buunlar da Konyalı Dalton kardeşler

Konya'da kendilerine "Dalton kardeşler" diyen çete üyeleri, kendilerini aynı çizgi filmdeki gibi yakalattılar.

Abone ol

Konya'da kendilerine "Dalton kardeşler" diyen ve sokakta 11 ile 17 yaş arasındaki çocukların paralarını gasp eden şüpheliler, "Avarel" lakaplı Murat Ş.'nin giydiği mont sayesinde yakalandılar.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde son bir ay içerisinde peş peşe 6 ayrı gasp olayı meydana geldi. Hava karardıktan sonra meydana gelen olaylarda 11 ile 17 yaş arasındaki 6 çocuğun cep telefonları, para ve milli piyango biletleri bıçak zoruyla gasp edildi. Yılbaşı günü parası ve Milli Piyango bileti gasp edilen çocuklardan E.C., dikkatle incelemesi sonucu şüphelilerden birinin yüz eşkaliyle birlikte üzerinde giydiği monttaki "Barcelona" yazısı ve arması olduğunu söyledi.

Bunun üzerine çevrede araştırma yapan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü araştırma ekipleri, üzerinde "Barcelona" armalı mont bulunan Murat Ş. (20) ve arkadaşları Ahmet İ. (19), Mustafa E. (19) ile F.Y.'yi (18) Ziyaülhak Caddesi üzerinde marketten yılbaşı eğlencesi için cips, kola ve kuruyemiş alırken yakaladı.

Yakalanan şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada çok miktarda içime hazır esrar ile eroin çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin şu ana kadar 6 kişiyi bıçak zoruyla soydukları belirlendi. Şüphelilerin kendilerine "Dalton kardeşler" dediği ve Ahmet İ.'nin "Joe", Murat Ş.'nin ise "Avarel" lakabını kullandığı öğrenildi.

Daha önce de gasp ve yaralama olayına karıştıkları öğrenilen şüphelilerin üzerinden, gasp ettikleri Milli Piyango bileti de çıktı. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildiler.