BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Polis adaylarına feci dayak

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Rüştü Ünsal Polis Okulu'nda pols adaylarına feci dayak

Abone ol

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Rüştü Ünsal Polis Okulu'nda geçen yıl eğitim çalışmaları sırasında, eğitimci komiser yardımcısının, polis adayı 2 öğrenciyi tokatlayıp tekme atması cep telefonuyla kaydedildi.

video.jpg

ÖNCE TOKAT SONRA TEKME

İzmir'de günün konusu olan görüntüler 1 yıl önce Rüştü Ünsal Polis Okulu'nda sabah eğitim çalışmasından önce çekildi. Öğrenciler, yoklama için sıraya girerken geç kalan 2 polis adayını gören eğitimci komiser yardımcısı öfkeyle yanlarına giderek tokat, ardından tekme attı. Bu sırada iki öğrenci de bu durumu yüksek bir yerden cep telefonuna kaydetti. Görüntüler polis adaylarının cep telefonlarında paylaşılırken iddiaya göre idare, durumun farkına varıp tüm cep telefonlarını toplayıp, görüntüleri sildirdi. Açılan idari soruşturmadan sonuç çıkmadı. Tokatlanan komiser yardımcısının komiserliğe yükselip başka bir ile tayin edildiği belirtildi.

Ancak görüntülerin bir öğrenci tarafından telefondan silinmeden önce dışarıdaki bir yakınına göndermesi aradan zaman geçmesine rağmen görüntülerin İzmir'de yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

AKIL VEREN SEKRETERİNİ YUMRUKLA BAYILTTI

[PAGE]



Bursa'da bir kişi, ayrı yaşadığı eşine akıl verdiğini ileri sürdüğü avukat sekreterini duruşma çıkışında yumruklayarak bayılttı.

Derya K.'nin müracatı üzerine 4 yıllık eşi Uğur K. hakkında 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "hakaret, kötü muamele, mala zarar verme" suçlarından 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Şüpheli Uğur K., adliye çıkışında eşi Derya K.'nın yanında bulunan avukat sekreteri Kadriye Ş.'ye saldırdı.

Başına isabet eden yumrukla Kadriye Ş. yere yığıldı. Sinir krizi geçiren kızın yardıma polisler koştu. Adliye karakoluna götürülen kız için ambulans çağrıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Kadriye Ş. Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu arada şüpheli Uğur K. polis tarafından kısa sürede yakalandı. Dört yıllık eşi Derya K. ile anlaşamadıklarından dolayı boşanma davaları olduğunu söyleyen bir çocuk babası Uğur K., "Eşimin şikayetçi olduğu 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşmam vardı. Kadriye Ş, duruşma salonunun önünde ve dışarda bana hakaret etti. Avukat yanında çalıştığından dolayı, (Burası benden sorulur. Sana şöyle yaparım, böyle yaparım...) diyerek beni kolumdan tuttu. Bende elinden kurtulmak için vurdum" diye konuştu.
Kadriye Ş. ise, "Başıma vurdu. Kendimi kaybettim. Ben kendisine bir şey demedim. Şikayetçiyim" diye konuştu.


KONYALI DALTON KARDEŞLERİ NE YAKALATTI?

[PAGE]



Konya'da kendilerine "Dalton kardeşler" diyen ve sokakta 11 ile 17 yaş arasındaki çocukların paralarını gasp eden şüpheliler, "Avarel" lakaplı Murat Ş.'nin giydiği mont sayesinde yakalandılar.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde son bir ay içerisinde peş peşe 6 ayrı gasp olayı meydana geldi. Hava karardıktan sonra meydana gelen olaylarda 11 ile 17 yaş arasındaki 6 çocuğun cep telefonları, para ve milli piyango biletleri bıçak zoruyla gasp edildi. Yılbaşı günü parası ve Milli Piyango bileti gasp edilen çocuklardan E.C., dikkatle incelemesi sonucu şüphelilerden birinin yüz eşkaliyle birlikte üzerinde giydiği monttaki "Barcelona" yazısı ve arması olduğunu söyledi.

Bunun üzerine çevrede araştırma yapan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü araştırma ekipleri, üzerinde "Barcelona" armalı mont bulunan Murat Ş. (20) ve arkadaşları Ahmet İ. (19), Mustafa E. (19) ile F.Y.'yi (18) Ziyaülhak Caddesi üzerinde marketten yılbaşı eğlencesi için cips, kola ve kuruyemiş alırken yakaladı. Yakalanan şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada çok miktarda içime hazır esrar ile eroin çıktı.

Gözaltına alınan şüphelilerin şu ana kadar 6 kişiyi bıçak zoruyla soydukları belirlendi. Şüphelilerin kendilerine "Dalton kardeşler" dediği ve Ahmet İ.'nin "Joe", Murat Ş.'nin ise "Avarel" lakabını kullandığı öğrenildi.

Daha önce de gasp ve yaralama olayına karıştıkları öğrenilen şüphelilerin üzerinden, gasp ettikleri Milli Piyango bileti de çıktı. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildiler.




BABA KIZINA NASIL HIRSIZLIK DERSİ VERDİ?


[PAGE]



Bursa'da sabıkalı baba, kızına hırsızlık dersi verirken önce güvenlik kamerasına, sonra polise yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir'de çok sayıda hırsızlık suçundan kaydı bulunan Veysi A. (29), eşi ve 8 yaşındaki kızı E.A. ile birlikte Bursa'ya geldi. Baba-kız, kapalı çarşıda dolaşırken çevrede devriye gezen güven timlerinin dikkatini çekti. Kızına sık sık uyarıda bulunan ve nasıl çalması gerektiğini anlatan babayı güven timleri takibe aldı. Bir alışveriş merkezine giren baba-kız, ayakkabı satın almak için gelen Aysun B.'yi gözüne kestirdi. Kadının ayakkabı denediği sırada yan tarafına bıraktığı çantasını küçük kız fark ettirmeden almayı başardı. Ancak polislerin kendisini izlediğinden haberdar olmayan küçük kız, aldığı çantayı babasına verirken polis tarafından yakalandı.

Baba ve kızı, emniyet müdürlüğüne götürülerek gözaltına alındı. 8 yaşındaki E.A. babasının kendisine zorla hırsızlık yaptırdığını belirterek kendisinin okumak istediğini söyledi. Gözaltına alınan baba, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.


VİCDANSIZ ANNENİN YAPTIĞINA BAK

[PAGE]



Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, toprağa gömülü bir bebek cesedi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, olay, Akçakale-Ceylanpınar yolu Öncül köyü yakınlarından geçen tahliye kanalında meydana geldi. İddiaya göre, balık tutmaya giden bir grup çocuk, burada oyun oynarken çocuklardan bir tanesinin ayağı yumuşak bir toprak zemine batınca, çocuklar söz konusu alanı kazmaya başladı.

Çukurda bir bebek cesedi görünce korkarak olay yerinden uzaklaşan çocukların haber vermesiyle olay yerine giden jandarma ekipleri, Akçakale Devlet Hastanesi yazısı bulunan bir çarşafa sarılı cesedi çıkararak, hastaneye götürdü.

Hastanede yapılan ilk incelemede, 3-5 gün önce dünyaya geldiği tahmin edilen ve 7 aylık doğduğu belirlenen kız bebeğin cesedi, buradaki otopsinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.  Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ESKİŞEHİR'DE YENİ YIL CİNAYETİ

[PAGE]



Eskişehir'de çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Arifiye Mahallesi Hamam Yolu Caddesi'nde iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı.

Münakaşa kavgaya dönüşürken, 2 kişi öldü, bir kişi yaralandı. Kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından bıçaklanan Cemil Ç. olay yerinde, Mahmut Niyazi Günaydın (20) ise kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Cem Ç. ise tedavi altına alındı. Polis, kayıplara karışan zanlıları arıyor.

GECEYİ HASTANEDE GEÇİRDİLER

[PAGE]



Gaziantep'te yeni yıl kutlamalarında alkolün dozunu kaçıran bazı vatandaşlar geceyi hastanede geçirdi.

2011 yılını eğlence merkezlerinde ve aileleriyle alkol alarak giren birçok kişi alkolün dozunu kaçırdı. Aşırı alkol alan bazı gençler aileleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bazı eğlence merkezlerinde ise alkolün dozu kaçınca küçük tartışmalar çıktı. Bir eğlence merkezinde tartışma sırasında kafasından darp edilen bir kişi hastaneye kaldırıldı. Kafasından darbe alan yaşlı şahıs hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındı. Eğlence sonrası alkolü fazla kaçıran bazı vatandaşlar gece
kaldırıldıkları hastanelerde geçirdi.