BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Kıvanç Tatlıtuğ için övgü yağdırdı!

Fransız oyuncu birlikte karmera karşına geçeceği oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ için övgü dolu sözler söyledi..

Abone ol

Alain Delon'un hayatının konu edildiği 'Romy' filmiyle adından söz ettiren Guillaume Delorme; boşrolünde oynayacağı Türk-Fransız yapımı 'Kılıç ve Ney' adlı filmin ön hazırlığı için geçtiğimiz hafta Türkiye'deydi. Ayrıca, senaryosuna katkıda bulunacağı 'Siyasi Tutuklu' filminde de rol alacak olan Delorme; bu iki projesinin detaylarını anlattı...

YÜZBAŞI OLACAK
Alain Delon, gençliğini oynaması için sizi uygun gördü. Neler düşünüyorsunuz?
Alain Delon büyük bir yıldız... Hayatını anlatan 'Romy' filmi için kendine en çok benzeyen oyuncu olarak beni seçti. Alain Delon'u oynamak çok büyük bir onur. Oyunculuk kariyerim açısından çok önemli bir proje. Kendimi Alain Delon gibi hissettim.

'Kılıç ve Ney' adlı bir filmde rol alacaksınız. Bu nasıl bir proje?
Yapımcımız İsmail Umaç'ın söylediği gibi 2007'den beri hazırlığı süren bir proje. Erzincan, Van, Adana, Hatay ve oradan da Marsilya'ya uzanan bir aşk hikayesi anlatılıyor. Türk- Ermeni dostluğunu yansıtmaya çalışan bir dönem hikayesi. Savaş ortamında yaşanan olayların bireylere yansımasını anlatmaya çalışacağız. Vanessa Paradis ve Jude Law gibi önemli oyuncular da rol alacak. Onların programına da uymak zorunda olduğumuz için süre bu kadar uzadı.

Kimi canlandıracaksınız?
'Margos' adında Ermeni birini canlandıracağım.

Projede Kıvanç Tatlıtuğ'un da ismi geçiyor. Tatlıtuğ'u tanıyor musunuz.
Gazetelerden ve reklam afişlerinden tanıyorum. Her yerde onun reklamları dönüyor. Kıvanç Tatlıtuğ da bir yüzbaşıyı canlandıracak.

Sima olarak da birbirinize benziyorsunuz...
Ne kadar güzel... En güzel dostlar birbirine benzer. 'Kılıç ve Ney'in amacı Türk-Ermeni dostluğunu yansıtmak. Bunu sahici kılabilmek için de birbirimize benzememiz ve dost olmamız çok önemli. Bu siyasi bir film ama burada aşkın üstünlüğünü anlatacağız. Ben Kıvanç'la oynamaktan onur duyarım. Bu benzerlik filmin amacına uygun.

Bir Ermeni'yi canlandıracağınız için endişeniz var mı?
Hayır, hiç korkutmuyor beni. Bu konu üzerinde yeteri kadar araştırma yaptım. Bu mesele Fransız Meclisi'nde tartışıldı ve Ermeni soykırımı kabul gördü. Bence bu konuda Türkiye'ye söz hakkı tanınmalı. Fransa bu yasayı kabul etmekle yargısız infaz yaptı. Ben soykırım olarak görmüyorum. Duyguları yargılamamak lazım. Filmde, sinemanın gücünden yararlanarak Türk-Ermeni dostluğunu çok iyi yansıtacağımızı düşünüyorum.

ASLINDA DOKTORUM
Oyunculuğa ne zaman başladınız?
Ben aslında tıp okudum. Doktorum ama 18 yaşında oyuncu oldum. Fransa'da reyting rekorları kıran bir dizide rol aldım. Sekiz senedir yayında.

Doktorluğu niye bıraktınız?
İnsanlara dokunmayı sevmiyorum. Onları gönlümle etkilemek daha çok hoşuma gidiyor.