BIST 10.191
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.400,74
HABER /  GÜNCEL

Teziç'i zora sokan rektör

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in dünkü basın toplantısında bir cümlesi vardı. O sözün adresi siyasilerdi. Oysa kendisine bağlı bir üniversitenin rektörü çok daha hızlı çıktı.

Abone ol

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, “Hepimizin çocuklarının Avrupa’da, Amerika’da okuma şansı yoktur.” derken, bir rektör çocuğunun bu şansı yakalaması için eşine ABD’de doğum yaptırdı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, ikinci eşinden olan oğlu, Amerikan vatandaşı olsun diye eşini doğumuna bir ay kala ABD’ye gönderdi. Rektör Akbıyık bu sayede Amerikan vatandaşı bir çocuğa sahip oldu.

Gerekçe ise ileride Amerika’da okuyacak çocuğun eğitim masraflarının düşük olması. Efe ismi konulan ve şimdi 1 yaşında olan rektörün oğlu, ABD’de doğduğu için bu ülke kanunları gereği Amerikan vatandaşı oldu. Amerika, ülkesinde doğanları Amerikan vatandaşı sayıyor.

“Bugün yeni çocuğunuz doğacak olsa yine eşinizi ABD’ye gönderir misiniz?” şeklindeki sorumuza Akbıyık, “Efendim o konuya girmek istemiyorum. Sayın Başbakan’ın oğulları ve gelinleri Amerika Birleşik Devletleri’nde okuyor, orada çalışıyorlar. Önce onlara sormanız gerekir.” cevabını verdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görevli eski eşi Yard. Doç. Dr. Hayrünnisa Akbıyık’tan ilk çocuğu olan rektör, ikinci evliliğinden de bir çocuk sahibi. 1954 Çorum doğumlu Akbıyık, Hayrünnisa Akbıyık’tan boşanarak, üniversite kız yurdunun hizmetli kadrosunda çalışan 27 yaşındaki Arzu Akbıyık ile evlenmişti.

Rektör Yaşar Akbıyık’ın ismi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in katıldığı üniversite kampüsündeki törene iştirak etmemesiyle gündeme gelmişti.

Haber: İbrahim Balta
Kaynak: