BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Teziç Ergenekona koltuk çıktı

Eski YÖK Başkanı Teziç, üstü kapalı da olsa Ergenekon'a destek çıktı. İşte Teziç'in o döneme ilişkin düşünceleri;

Abone ol Eski YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç, üstü kapalı Ergenekon soruşturmasını eleştirerek, rektörler askerlerle konuştu iddialarına açıklık getirdi.

2003 - 2007 yılları arasında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) başkanlığı yapan Prof.Dr. Teziç, kendisi gibi hukuk Profösörü olan arkadaşı Prof.Dr. Çetin Özek'in cenaze törenine katıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre Cenaze Teziç, Ergenekon soruşturmasıyla ortaya çıkan hukuk tartışmalarına karşılık, "Hukuk tartışmalarının yoğunlaşması beni rahatsız etmiyor. Bu tartışmaların yoğunluğu hukuk konularında bir canlılıkta getirdi. Yer yer gerginlik yarattığı zamanlarda oluyor, ben bunların yine hukuk yoluyla aşılabileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Teziç'ten üstü kapalı Ergenekon eleştirisi
Ergenekon soruşturması kapsamında bir çok önemli ismin gözaltına alındığının hatırlatılması üzerine de Teziç,"İstenmeyen müdahalelerle hukuki düzene yön vermek mümkün değil. Kullanılan uslubu garipsiyorum. Hukukun kendine özgü zarif uslubu vardır bunun bozulmaması lazım" dedi. İddinamenin mahkemeye verilmiş olması büyük bir rahatlama olduğunu söyleyen Teziç,"En azından yargıç önünde bu iddiaların değerlendirileceği bir sürece girdik" diye konuştu.

Gizli toplantılar oldu mu?
YÖK Eski Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç'e darbe günlüklerinde yer alan ve bazı üniversite rektörlerinin askerlerle gizli görüşmeler yaptığı şeklindeki iddialar hatırlatıldı. Teziç bu iddialara, "Ben onlara şahit olmadım. Ben 2003'ün sonunda YÖK'te göreve başlamıştım. Benim dönemimde bu tür toplantıların olduğunu hatırlamıyorum. Olmadı zaten, olsaydı söylerdim zaten. Toplumun önemli yerlerinde görev yapan insanların maruz kaldığı durum da üzücü" yanıtını verdi.

İnternete düşen ses kaydında ne var?
Teziç'e ait olduğu iddia edilen Youtube'taki ses kaydında, "27 Nisan gecesi muhtırayı duydum oh çekip yattım" gibi ifadelerin yanında şu çarpıcı bölüm yeralıyordu:

"Türkiye'de bütün krizler çoğunluk olduğu zaman çıkmıştır, koalisyonlarda kriz çıkmamıştır. Ekonomik kriz her zaman oluşturulmuş bir şeydir ama siyasi krizler.. Osmanlı'dan size örnek vereyim dedim. 1913 Babıâli isyanı. 1960.. Demokrat Partinin anayasayı değiştirdiği, çoğunluk olduğu, kendini bitirdiği Menderes.. Parlamentoda çoğunluğu oluşturdukları dönemler. MC hükümeti.. Yok biz farklıyız biz anayasaya göre değiştiriyoruz dedi. Devletten ne anlıyorsunuz dedi. Devlet devlettir dedim, siz dedim iktidarsınız Devlet biziz dedim. Devletin kendine ait mekanizmaları vardır. Siz dedim misafirsiniz. Yargı.. devlet adına karar veriyor.. Biz dedim; YÖK, devletin bir kurumuyuz, bizi aşarak yapamazsınız bunu."