BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda bir tahliye

Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ayşe Asuman Özdemir evinde dinleniyor. Tedavisi için hastane bakılıyor.

Abone ol ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ayşe Asuman Özdemir evinde dinleniyor. Tedaviyi yürütecek hastane için araştırma yapılıyor.

Özdemir'in avukatı Zeki Hacıibrahimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında tutuklanarak konulduğu Gebze Cezaevi'nden sağlık sorunları nedeniyle Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne nakledilen müvekkilinin tedavisinin yapılması için tahliye edilmesi amacıyla bir süre önce İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdiğini söyledi.

Hacıibrahimoğlu, bu talebinin mahkemece reddedilmesi üzerine Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nin, Özdemir'e ''karaciğer nakli'' yapılması gerektiğine ilişkin verdiği rapor ile mahkemenin kararına itiraz ettiğini anlattı.

Bu itirazı değerlendiren mahkemenin de Özdemir'in sağlık sorunları dolayısıyla tahliyesine karar verdiğini belirten Hacıibrahimoğlu, dün saat 23.00 sıralarında cezaevinden çıkan müvekkilinin evinde dinlendiğini söyledi.

Hacıibrahimoğlu, müvekkilinin eşinin, epilepsi ve siroz hastası olduğu belirtilen Ayşe Asuman Özdemir'in tedavisini yürütecek hastane için araştırma yaptığını bildirdi.