BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABDde banka skandalı büyüyor

ABD'de banka krizi büyüyor. Mortgage piyasasının son kurbanı olan IndyMac Bancorp için soruşturma başlatıldı.

Abone ol Amerika'nın riskli mortgage piyasasında yaşanan çöküşün son kurbanı olan IndyMac Bancorp, şimdi de Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) soruşturması altında.

Hafta başında federal yönetimin el koyduğu bankada, muhtemel yolsuzluklara karşı FBI tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı. FBI soruşturmasının el koymadan önce mi başladığı, ya da ne kadar süreceği soruları ise cevapsız kaldı.

FBI kaynakları, soruşturmanın kuruma yönelik olduğu, kurumu yöneten şahıslara yönelik olmadığı bilgisi veriyor. Mortgage piyasasının çökmesinden sonra, son bir yılda ABD çapında mortgage sektöründe yaşanan yolsuzluklarda patlama yaşanıyor. ABD'nin bankacılık denetleme kurumu olan FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) tarafından el konulan banka hafta başından beri artık, "IndyMac Federal Bank" adıyla anılıyor.

FBI'ın mortgage krizi ile alakalı olarak 19 tanesi son bir ayda başlamak üzere 21 soruşturma yürüttüğü belirtiliyor. Son bir yılda mortgage piyasasında FBI tarafından 1400 yolsuzluk vakası tespit edildi.