BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.435,62
HABER /  GÜNCEL

Tetra Pak'ın veliahtı 'sanık'

Hans Kristian Rausing, evinde ölü bulunan eşinin 'defnedilmesini engelleme' suçlamasıyla yargılanacak.

Abone ol

İngiltere'nin en zenginlerinden, işadamı Hans Kristian Rausing, eşi Eva Rausing'in cesedinin 'haysiyetli ve yasal şekilde defnedilmesini engelleme' suçlamasıyla yargılanacak.

Rausing'in üzerinden en az bir hafta geçmiş olmasına rağmen eşinin ölümünü kimseye haber vermediği ve cesetle aynı evde yaşamaya devam ettiği öne sürülüyor.

49 yaşındaki Hans Kristian Rausing, Tetra Pak şirketinin veliahtı durumunda.

48 yaşındaki ABD vatandaşı Eva Rausing, çiftin Londra'nın en gözde semtlerinden Belgravia'daki evinde, 9 Temmuz'da ölü bulunmuştu.

Rausing'in cesedi, eşi Hans Kristian Rausing'in 'alkol ve uyuşturucu etkisindeyken araç kullanma' suçundan gözaltına alınması sırasında tesadüfen ortaya çıktı.

Gözaltına alındığında önce bir süre tıbbi gözetim altında tutulan Rausing bugün mahkeme önüne çıkarılacak.

Polis kayıtlarına göre Eva Rausing'in ölüm nedeni "belirsiz". Geçen hafta yapılan bir otopside, ölüm nedeni kesin olarak anlaşılamadı.

Kaplamalı içecek kartonları üreten Tetra Pak şirketi ile büyük bir servet sahibi olan Rausing ailesinin oğlu Hans Kristian, eşi ile 1990'larda bir uyuşturucu rehabilitasyon kliniğinde tanışmıştı.

Çiftin hepsi 18 yaşın altında dört çocuğu vardı.

Uyuşturucu ile mücadele vakıflarına cömert yardımları ile tanınan Rausing çiftinin kendi bağımlılıklarını ise tamamen aşamadığı biliniyordu.