BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.406,21
HABER /  GÜNCEL

Teslim olan 5 terörist serbest!

Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olan 5 terörist bugün serbest bırakıldı. Teröristler pişmanlık yasasından yararlandı.

Abone ol Terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarından kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 5 terörist, ''Etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlanarak serbest kaldı.

Alınan bilgiye göre, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarından kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü mensubu 5 kişi, Diyarbakır özel yetkili Cumhuriyet Savcısınca serbest bırakıldı.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı, ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan haklarında soruşturma başlatılan tutuklu sanıklar B.A, Z.A, M.K, B.K. ve B.A'nın ''Herhangi bir suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu'' gerekçesiyle, ''Etkin Pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakılmalarına karar verdi.

22 Eylülde, terör örgütü PKK'nın kamplarından kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü üyesi 5 kişi, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alındıktan sonra sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanmış, soruşturma dosyası Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.