BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

Baykal, İsmail Ünalı sildi mi?

CHP'de yerel seçim hazırlıkları tam gaz sürüyor. Selami Öztürk'ün yeri garanti. Erzen belli değil.. İsmail Ünal kesin gidici..

Abone ol INTERNETHABER.COM- (ÖZEL)-CHP İstanbul'u kazanmak için her yolu deniyor, deneyecek. Baykal bütün ipleri İl Başkanı Gürsel Tekin'in eline verdiği için, "aday adayları"na kapıları kapatmış durumda...

Geçen hafta İstanbul'a gelen Baykal, Tekin'e şu talimatı verdi:

-Listeni yap getir!

Bir şey daha yaptı Baykal; Selami Öztürk'ü öve öve yere göğe sığdıramadı. Baykal açıklamasa da, Öztürk'ün Kadiköy'de rakibi yok!

Ama aynı şeyi Bakırköy veya Beşiktaş için söylemek zor... Ateş Ünal Erzen'in koltuğu çok sağlam değil. 5 yıllık süreçte, örgütle sıcak ilişkiye giremeyen Erzen bunun bedelini koltuğunu bir başkasına kaptırarak ödeyebilir. 

İsmail Ünal'a gelince... Beşiktaş sokaklarında iyi boy gösteriyor... Yakışıklı da... Ama ne yakışıklılığı, ne de afişlerdeki görselliği Baykal'ı etkilemiyor. CHP lideri Baykal'ın bu konudaki tavrı net:

-İş yapın!

Peki İsmail Ünal çalışmıyor mu? Çok çalışıyor, gecesi gündüzü yok. Ama bir türlü kendini anlatamadı... Ya da çalışmalarını duyuramadı.. Ünal için, "Sürekli vızıldıyor, arı gibi ama üretemiyor" görüşü hakim! Ünal'ın çalışıp çalışmadığına elbette seçmen ya da CHP tabanı karar verecek ama, Ünal'ın Beşiktaş'ın eski Başkanı Serdar Bilgili ile çok fazla içiçe olması Baykal'ın canını fena halde sıkıyor...

Ünal'a yapılan eleştirilerin başında "kadrolaşma" geliyor! Beşiktaş'lı eski yönetici arkadaşlarıyla çalışmayı tercih eden Ünal'a tepki gösteren isim ise CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen... Ünal'ı bu konuda birçok kez Baykal'a şikayet eden Sevigen, CHP Meclis Grup Başkanı Kemal Akar'ın üç yıl önce bu yüzden Ünal'ın yardımcılığını bırakarak gittiğini söylüyor...

Sevigen'in çevresine "Baykal, İsmail Ünal'ı sildi" dediği İstanbul siyasetinde kulaktan kulağa fısıldanıyor. Bakalım Baykal seçimlerde ne yönde karar verecek..

Bekleyip görelim!