BIST 9.970
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.435,13
HABER /  GÜNCEL

Ters Cephede ateşli konuşmalar

Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe programında taraflar kapıştı. İddialar ve suçlamalar havada uçuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Kanaltürk Ankara temsilcisi Sami Dadağlıoğlu'nun moderatörlüğünde, sunulan Ters Cephe programında Taraf gazetesinin Türkiye'nin gündemine oturan "Balyoz Eylem Planı'yla ilgili haberde yer alan konuşmaların ses kaydını yayınladı.


Programda zaman zaman gerginlikler yaşanırken, Rasim Ozan Kütahyalı, Ümit Zileli ile belgelerin gerçek olup olmadığı konusunda tartışmaya girdi. Fikri Akyüz ile de olayın yumuşatılmak istenmesi yüzünden tartışmalar yaşandı.

TARAF'TA ÇIKACAKLAR DAHA ÇOK ŞAŞIRTACAK

Rasim Ozan Kütahyalı bugün herşeyi ile alenen darbe amaçlı belgeleri basite indirgeme yarışında olduklarını, Taraf gazetesinde bundan sonraki günlerde çıkacak bölümlerde herkesin daha fazla şaşıracağını ileri sürdü. Kütahyalı, gazetenin Balyoz Planı çerçevesinde 2003 yılında kurulması muhtemel Milli Birlik Hükümeti kabinesinde yer alacak kişilerin isimlerinin de yayınlanacağını açıkladı.

BU OLAY TAMAMEN DÜZMECE

Ümit Zileli ise bu olayın tamamen düzmece olduğunu ortaya konan açıklamaların bir plandan cımbızla kesilerek bir araya getirilen ifadelerden oluştuğunu dile getirdi. Zileli kayıtların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

BİRAND'IN KİTABINDAN ALINTI YAPTI

Fikri Akyüz ise, Mehmet Ali Birand'ın 12 Eylül darbesine yönelik yazdığı kitaptan alıntılarda bulunarak, 12 Eylül darbesinde ifade edilenlerle Balyoz Eylem Planı'ndaki ifadelerin bire bir uyduğunu savundu.

"İŞ ZIVANADAN ÇIKMIŞ"

Muhafazakar-demokrat yazar Fikri Akyüz ses kayıtlarının ilk bölümünü dinledikten sonra Balyoz Darbe Planı ile ilgili olarak işin zıvanadan çıktığını söyledi.

Çetin Doğan'a 'Sizene sanane' diyerek seslenen Akyüz, "Türk Silahlı Kuvvetleri dış tehdite karşı Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama görevini üstlenirken, senin vazifen midir? 'Milli Mütabakat'  hükümeti kurmak" dedi.

KOZMİK ODADA DARBE PLANI ARANIYOR

Ümit Özdağ net bir tespit yaptı ve programa bu konuyla damga vurdu!. Herkesin bu ara odak konusu olan kozmik oda ve bu odanın aranmasına ilişkin zihninde söylediği bir sözü sesli olarak dile getirdi. 

Özdağ,  "Kozmik odayı Arınç suikastini bahane ederek, kozmik odanın aranması için paravan tuttular ve aslında orada darbe planı arıyorlar" diyerek net bir tavır ortaya koydu.

OSMANLI İMPARATORLUĞU TÜRK DÜŞMANI OLDU

Programın ilerleyen dakikalarında bu kez tartışmanın fitilini Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli ateşledi

Ümit Zileli, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde neredeyse Türk düşmanı haline geldiği bu olayların Fatih Sultan Mehmet ten sonra başladığını söyledi. 

OSMANLI TÜRKLÜĞÜ KABUL EDİYOR MUYDU? 

Zileli daha sonra, Osmanlıyı sırtında taşıyan milletin Türkler olduğunu ama Osmanlının son dönemde Türklere haksızlık ettiğini arap etkisinde kaldığını düşündüğünü ifade etti.
HİSARCIKLIOĞLU İDDİASI

Programın sonlarına doğru Kütahyalı kendini tutamadı. Diğer konukların sürekli ''Milli mütabakatın başbakanı kim olacak'' sorusunu gazetenin çıkmasını beklemeyerek açıkladı;

"Eğer 2003 yılında darbe olsaydı, Milli Mütabakat döneminin başbakanı, bugünkü TOBB Başakanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yapılacaktı."