BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Terörsitler yol kesip adam kaçırdı

Tunceli-Ovacık karayolunun 40. kilometresinde teröristler bir toptancıya ait minibüsü yaktılar.

Abone ol

Bu sabah erken saatlerinde Tunceli- Ovacık karayolunu 40’ıncı kilometrede kesen kalabalık bir PKK’lı grubu, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Araçlarda bulunanlara örgüt propagandası yapan PKK’lılar, bir aracı da ateşe vererek yaktı. PKK’lılar, aynı araç içinde bulunan 2 kişiyi yanlarına alarak, yol kestikleri mevkide bombalı tuzaklar bırakıp dağlık ve ormanlık alandaki derin vadilere doğru kaçtı.

Ovacık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan sivil bir polis, yeni görev yerine giderken yolun kesildiğini farkederek jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine bölgeye ilk olarak 2 kobra helikopter sevkedilerek, PKK’lıların kaçtığı derin vadiler ve güzergahlar yoğun bombardıman altına alındı. Ayrıca Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı profesyonel birlikler de Sikorsky helikopterlerle bölgeye sevk edilmeye başlandı. Bu nedenle Tunceli semalarında yoğun bir helikopter trafiği yaşandı.

Tunceli- Ovacık bağlantısını sağlayan karayolu, devam eden operasyon ve güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

YAKILAN ARAÇ AK Parti İL BAŞKANI'NIN

PKK’lı teröristlerin yaktığı aracın kentte toptan gıda ticareti yapan Ak Parti Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz’ün şirketine ait olduğu belirlendi. Kaçırılan 2 kişinin kimlikleri konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.