BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da Ormanlara Can Suyu projesi

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün, Çukurova Kalkınma Ajansı'na 2009'da teklifini verdiği “Ormanlara Can Suyu Projesi" kabul edildi.

Abone ol

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2009 yılı mali destek programı kapsamında ormanlara yangın havuzu yapılması yönünde orman bölge müdürlüğünce hazırlanarak teklifi verilen “Ormanlara Can Suyu Projesi” kabul edildi.

Proje ile ilgili sözleşme, Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Onuralp Şengül tarafından imzalandı. Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, yaptığı açıklamada, bölge ormanlarında yangınlara birinci derece hassas Karaisalı, Kozan, Feke, Pozantı, Pos ve Saimbeyli orman işletme müdürlüklerinde orman yangınlarına kısa zamanda etkili müdahale edilmesi, büyümesinin engellenmesi, yerleşim ve tarım alanlarının orman yangınlarına karşı korunması için 20 adet yangın havuzunun yapımını planladıklarını söyledi.
Sistematik olarak yapılacak olan bu havuzlar sayesinde yangın helikopterinin ve arazözlerin etkin ve verimli kullanımı sağlanacağını belirten Kara, Ormanlara Can Suyu Projesi ile yapılacak 20 yangın havuzunun toplam maliyeti 362 bin TL olduğunu, bunun yüzde 60’ının Kalkınma Ajansı yüzde 40’ının bölge müdürlüğünce karşılanacağını kaydetti.