BIST 10.311
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.454,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmaniyeli çocuklar erkekliğe adım attı

Osmaniye Valiliği tarafından fakir ve muhtaç durumdaki ailelerin çocukları için toplu sünnet şöleni düzenlendi.

Abone ol

217 çocuğun sünnet olduğu etkinlikte kirvelik de yapan Vali Celalettin Cerrah, çocuklara futbol topu hediye etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu sünnet şöleninde konuşma yapan Vali Cerrah, "Bugün burada Osmaniye şölen yapıyor. 'Sünnet, hem geleneklerimizin hem de dinimizin gereğidir' anlayışıyla Osmaniye Valiliği olarak düzenlediğimiz sünnet şöleni vesilesiyle bir araya gelmenin, devlet-millet el ele anlayışının gereğini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda Osmaniye Valiliği olarak çocuklarımızın ömür boyu unutamayacağı bu güzel anlarına ortak olmak için 22-29 Haziran tarihleri arasında alınan başvurular neticesinde 217 evladımızın sünnet törenini yapıyoruz.

Bizler, yardımlaşmayı ilke edinmiş, yeni nesilleri her alanda geleceğe hazırlamayı amaç edinmiş, geleneklerine ve inancına bağlı bir milletiz. Bu anlamda; bu tür etkinlikler birlik, beraberlik ve dayanışmanın da en önemli göstergesidir"
dedi.

Sünnet şöleninin her yıl geleneksel olarak yapılmasını hedeflediklerini ifade eden Cerrah, "Desteğe muhtaç ailelerin çocuklarının sünnet edilmesi ve onların mutluluğunun paylaşılmasını çok mukaddes ve ulvi bir çalışma olarak görüyor, bu mutluluk paylaşımının her yıl geleneksel olarak yapılmasını arzuluyorum. Bu mutlu günün muhatabı olan çocuklarımızı ve ailelerini tebrik eder, böyle hayırlı ve güzel bir organizasyona vesile olmaktan dolayı kıvanç duyduğumu belirtir, çocuklarımızın bir ömür boyu sağlıklı bir yaşam sürmelerini, vatanına ve milletine hayırlı evlat olmalarını dilerim.

Ayrıca organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eder, törenimizin tüm Osmaniye'ye hayırlı olmasını dilerim"
şeklinde konuştu. Vali Cerrah, daha sonra sünnet olan çocukların kirveliğini yaparak onlara moral verdi. Bu arada bazı çocuklar korkudan ağlarken, bazı çocuklar ise cesur görünmeye çalıştı.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz'ün organizesinde 1 doktor ile 3 sağlık memurunun görev yaptığı şölende 217 çocuk sünnet edilerek meydanda kurulan çardaklardaki yataklara yatırıldı.

Palyaçoların çocuklara moral verdiği etkinlikte davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi. Sünnet olan çocukların yakınları ise Osmaniyeli sanatçı Yunus Gülşa'nın konseri eşliğinde oynadı. Aileler ve sünnet olan çocuklar Vali Cerrah'a teşekkür ettiler.