BIST 10.330
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.456,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti referandum sloganını belirledi

AK Parti, Anayasa kampanyasına start verdi. Referandum için 81 ilde paket mitingleri düzenlenecek. 50’sine Erdoğan bizzat gidecek.

Abone ol

AK Parti, Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından referandum sürecindeki “bekleme” dönemini bitirdi. Matbaada bekletilen referandum kitapçığı, mahkemenin “rötuşları” eklendikten sonra basılıp teşkilatlara dağıtılacak. Erdoğan da il il gezip “evet” oyu isteyecek.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kampanyanın 40 gün olarak planlandığını açıkdı. Başbakan Erdoğan’ın, 50’yi aşkın ilde vatandaşla buluşağı kampanyanın öncelikli sloganı da, ”Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok hukuk” olacak.

AK Parti yönetimi, referandum kampanyası için startı veriyor. İlk olarak, soru ve yanıtlarıyla “12 Eylül Referandumu Ne Getiriyor?” kitapçığı son kontrolden geçirilerek baskıya verilecek. 100 bin adet basılıp teşkilatlara dağıtılacak olan kitapçığa Anayasa Mahkemesi’nin kararının ne tür değişikliğe yol açacağına ilişkin bölümler de eklenecek.

AK Parti, seçmenlere, “Anayasa Mahkemesi’nin kararı çok da kötü değil; oy kullanın” çağrısı yapacak. 50 kadarına Erdoğan’ın gitmesi planlanan 81 il ve 80 ilçede mitingler düzenlenecek. Temmuz ayının son haftasına kadar Meclis’i çalıştırarak, ‘önemli’ yasaları geçirmek isteyen AK Parti yönetimi, Meclis’in tatile girmesiyle birlikte milletvekillerini seçim bölgelerine gönderecek.

PLANDA ERKEN SEÇİM VARDI

AK Parti yönetimi, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa paketini tümden iptal etmesine karşın 4 aşamalı karşı eylem planı hazırlamıştı. Meclis Başkanı Şahin’in “kınama” içerikli basın toplantısı yapması, AK Parti oylarıyla TBMM’den Anayasa Mahkemesi’ne yönelik sert bildiri, vatandaşa yargı sistemini şikâyet etme ve 12 Eylül’e erken seçim sandığını da vatandaşın önüne koyma şeklindeki eylem planı, Yüksek Mahkeme’den çıkan “rötuş” kararıyla ilk aşamasında bırakıldı. Eylem TBMM Başkanı Şahin’in Meclis’in hukukunu koruma içerikli basın açıklamasıyla sınırlı kaldı.