BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da 11 ilçede yağmur alarmı

İstanbul'da gece geç saatlerde etkili olan sağanak yağış, sabah saatlerinde tekrar başladı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da akşam geç saatlerde özellikle Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde etkili olan sağanak, bazı evlerin giriş katlarında su baskınlarına neden oldu. İSKİ ile itfaiye ekipleri biriken suları tahliye çalışması yaptı.

Sabah saatlerinde tekrar başlayan sağanak, su birikintilerine ve bazı maddi hasarlı kazalara neden oldu.

Sağanak yağış sabah saatlerinde tekrar etkisini gösterdi. Meteoroloji, vatandaşları su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve yıldırım olaylarına karşı uyardı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Aralıklarla görülecek gökgürültülü sağanak yağışların, kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere il genelinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere (Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Eyüp, Sarıyer, Beykoz ve Şile) il genelinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Oluşması muhtemel riskler lokal su baskını, dolu yağışı ile kısa süreli kuvvetli rüzgar ve yıldırım...''