BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.419,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

K.Çekmece'de yağmur önlemi

Meteoroloji İşleri Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından dün İstanbul için aşırı yağış uyarısı yapılmasından sonra Küçükçekmece'de kriz masası oluşturuldu.

Abone ol

Yapılan değerlendirmeler sonunda Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 4 kamyonete 4'er motopompun yüklenerek Kanarya Mahallesi İstasyon Caddesi, Gültepe Mahallesi Orta Sokak, Yeşilova Mahalesinde Kahramanlar Caddesine ve Atatürk Mahallesi'nde bulunan Gülistan Sokağın kilit noktalarına yerleştirildi.

Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü 3 kamyonet, sivil savunmaya ait motopomlar ve ekipleri yol bakım şantiyesinde Küçükçekmece Meydanı'nda ekibiyle birlikte bir adet iş makinası göreve hazır halde bekliyor. Özellikle Cennet Mahallesi Antikalar bölgesinde iş makinaları belli noktalara konuşlandırıldıktan sonra, bazı yerlere ise kum torbaları yerleştirilerek muhtemel sel olayına karşı önlem alındı.

KANALLAR TEMİZLENDİ DERELERDE ÖNLEM ALINDI

Yağmurdan önce ise Ayamama Deresi'nin Kaynarca kolu ile birleştiği yerde bulunan 20 metrelik tünel ekipler tarafından temizlendi. Yine Halkalı’daki Nakkaşdere'nin Gümrük içindeki kısmı paletli ekskavatör ile tıkanan yerler açıldı. Bu bölgede olası dere taşkınlarına karşı Nakkaşdere, Hasanoğlu Deresi ve Menekşe Deresi'ne 2 adet ekskavatör, 3 adet kazıcı yükleyici makina, 1 adet yükleyici makina, 1 adet dozer yerleştirildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de 2 adet kapalı spor salonu hazır hale getirdi. Dün gece yağış başladığından sonra Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda sık sık uyarıcı anonslar yaptı.

Belediye Başkanı Aziz Yeniay, dünden bu yana hiçbir su baskını ihbarı almadıklarını ancak ekiplerin her bölgede göreve hazır olduklarını belirterek "Meteorolojinin ciddi yağmur uyarısı haberini aldıktan sonra kriz masası oluşturduk. Tüm ekiplerimizi hassas bölgelere yerleştirdik.

Fen İşleri Müdürlüğü'nden 30, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden 20, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden 30, Zabıta Müdürlüğü'nden 30 kişi ve belediyemize bağlı 20 kişilik sivil savunma ekibi, olabilmesi muhtemel sel için görevlerinin başında bulunuyor"
diyerek vatandaşların da ekiplere yardımcı olmasını istedi.