BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Terörle mücadele için hükümete 5 öneri

Hakkari'deki hain pusunun ardından 12 şehit vermemiz siyasi liderleri de harekete geçirdi. Bahçeli, Erdoğan'ı 'ramazan' tartışması ile vurdu ve beş öneride bulundu.

Abone ol

1-Kandil'e yönelik kara ve hava operasyonu tüm boyutuyla gündeme alınmalı ve bu melanet yuvası toz duman edilmelidir.
2-İmralı'da yatan bebek katiliyle tüm görüşmeler kesilmeli ve müzakereler durdurulmalıdır.
3-İmralı canisinin yakınları dışında kimseyle görüşmesine izin verilmemeli ve avukatları vasıtasıyla terör örgütünü yönetmesine müsaade edilmemelidir.
4-Açılım denilen yıkım projesine son verilmeli ve bu projenin koordinatörü olan ilgili Başbakan Yardımcısı acilen istifa etmelidir.
5-Bölücülükle mücadele etmek için kapsamlı bir plan hazırlanmalı ve Başbakan Erdoğan bu zamana kadar ki yanlışlardan dolayı nedamet göstermelidir.

Bu öneriler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde  12 askerimizin şehit düşmesinin ardından hükümeti hedef alan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Ramazan'a hürmetten sabrediyoruz" şeklindeki sözlerini eleştirdi:

 BİR TEPKİ DE KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari Çukurca'da 12 askerimizin şehit olması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ramazan sonrası' açıklamasını eleştirdi. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

''Bilinmelidir ki milletimiz, kanlı terör örgütü konusunda sabır değil, kökünün kurutulması için heyecan, irade, karar ve tavizsiz bir mücadele beklemektedir.''

Partisinin terörle mücadelede yapılması gerekenler konusunda önerilerini açıklayan MHP lideri Bahçeli: "Başbakan Erdoğan'ın PKK terör örgütünün alçak saldırılarına sabırla yaklaştıklarını ifade etmesi de eğer hıyanet değilse, affedilmez bir gaflet olarak karşımızdadır" dedi.

HÜKÜMETİN POLİTİKALARI KANDAN BESLENEN CANİLERİN ELİNE KOZ VERDİ

Bahçeli, hükümetin politikalarının PKK'nın eline koz verdiğini belirtti ve şunları söyledi;

"AKP Hükümetinin bu zamana kadar, PKK terör örgütüyle mücadeledeki isteksizliği, pısırıklığı ve kayıtsızlığı kanlı saldırıların kaygı verici bir noktaya ulaşmasına yol açmıştır. Bölücülüğe verilen ümitler ve yıkım projesi kapsamında atılan tehlikeli adımlar ülkemizi bölünmenin ve dağılmanın eşiğine kadar savurmuştur. Hükümetin fitne saçan, ayrımcılığı teşvik eden ve milli beklentilerle ihtilaflı politikaları kandan beslenen canilerin eline koz vermiş ve alçak eylemlerine ivme kazandırmıştır. 12 Haziran'dan bu tarafa artan hunhar terör saldırılarının asıl nedenini burada aramak gerekmektedir"

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI" GİBİ BEYANLARLARIN İNANDIRICILIĞI BULUNMAMAKTADIR

PKK saldılarının hızla devam ettiğini vurgulayan Bahçeli, Başbakan'ın 'Bıçak kemiğe dayandı' sözlerinin hiç bir inandırıcılığı bulunmadığını belirtti ve ekledi;

"Bir tarafta bu vahşet sürerken, diğer tarafta PKK'lı militanlar yol kesmekte, kaymakam, polis, asker ve vatandaş kaçırarak tiksinti verici eylemlerine devam etmektedir. AKP Hükümeti kamu görevlilerinin ve sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruyamayacak bir çaresizliğin ve acziyetin içine düşmüştür." Bu itibarla Başbakan Erdoğan'ın partisinin 10.kuruluş yıldönümü konuşmasında; 'bıçak kemiğe dayandı, bedelini ödeyecekler' sözleriyle, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin huzurunda dile getirdiği 'cinayet şebekesinin bertaraf edileceğine' dair beyanların hiçbir karşılığı ve inandırıcılığı bulunmamaktadır"

RAMAZAN AYININ GÖSTERİLMESİ İSE ŞUURSUZLUK ÖRNEĞİDİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Ramazan' ayının bahane olarak gösterildiğini belirten Bahçeli, "Teröre karşı suskunluğun, pasifliğin, teslimiyetin ve hareketsizliğin bahanesi olarak mübarek Ramazan ayının gösterilmesi ise tam anlamıyla şuursuzluk örneğidir" dedi.