BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,78
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de 12 Eylül mitingi hazırlığı

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, planladıkları mitinge izin alabilmek için İstanbul Valiliğine başvurdu.

Abone ol

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesini protesto amacıyla 11 Eylül'de Kadıköy'de yapmayı planladıkları mitinge izin alabilmek için İstanbul Valiliğine başvurdu.

Valilik önünde toplanan grup üyeleri adına açıklama yapan 78'liler Girişimi Yönetim Kurulu üyesi Yunus Bircan, toplamda 30'a yakın sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin 11 Eylül'de Kadıköy Meydanı'nda miting yapmak istediğini söyledi.

Bircan, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması, 12 Eylül darbe anayasasının tamamen kaldırılması, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir anayasanın yapılması için bir araya geldiklerini kaydetti.

Sadece darbe yapmayı tasarlayanların değil, darbe yapanların da yargılanması gerektiğini vurgulayan Bircan, "Darbe yapanların yargılanmasında ayrım gözetilmemelidir. 'Benim darbecilerim iyi, senin darbecilerin kötü' denmemelidir. Darbeciler yargılansın, çünkü demokrasi gerçekten kurulacak, korunup kollanacaksa, bunun başlangıç noktası hiçbir kuruma suç işleme özgürlüğünün tanınmamasıdır" dedi.

Grup üyelerinden oluşturulan bir heyet, miting için izin istemini içeren dilekçeyi İstanbul Valiliğine verdikten sonra dağıldı.