BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti terörle mücadelede başarısız

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 12 vatan evladının şehit düşmesinin ardından bir 'Ramazan' eleştirisi de CHP Lideri'nden geldi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari Çukurca'da 12 askerimizin şehit olması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ramazan sonrası' açıklamasını eleştirdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, terörün bitirilmesi için toplumsal mutabakat gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 'Ramazan' eleştirisini şu sözlerle yaptı;

"Terörün engellenmesi konusunda CHP olarak her türlü desteği vermeye hazırız. AKP'nin kafasının net olması lazım. Mücadeleyi hangi yöntemlerle yapacağını bilmesi lazım. Şehitlerimiz var ve Ramazan'ın bitmesini bekliyoruz. Olacak şey değil"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, Ramazan sonrası biz gerekli önlemleri alacağız açıklamasının doğru olmadığını savunarak, "8 yıldır iktidardasınız hala bir önlem almadıysanız, toplumsal mutabakat sağlamadıysanız terörle mücadelede başarı elde edemezsiniz. AKP'nin terörle mücadelede başarı elde edemediğini görüyoruz." diye konuştu.

Ramazan sonrasında hükümetin ne gibi tedbirler alacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Neyi düşündüklerini bilmiyoruz. Biz o yorumlara sadece bakıyoruz." cevabını verdi.