BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.475,99
HABER /  GÜNCEL

Teröristler polise ateş açtı

Terör örgütünün Nevruz kutlamalarını provoke etme çabaları sürüyor.

Abone ol

Yoğun güvenlik önlemi alan polis ve askerlerin ilçe merkezindeki güvenlik önlemleri sürerken, gösteriler ara sokaklarda sürüyor.

Zaman zaman silah seslerini de geldiği ilçede, ilk belirlemelere göre 4 polis ve 14 yaşlarındaki bir çocuğun yaralandığı belirtildi.

Polislerin atılan taşlar sonucu, çocuğun ise gözyaşartıcı bomba yüzünden yaralandığı ileri sürüldü. Yaralılar Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Kaymakam Özeren yaptığı açıklamada, izinsiz nevruz kutlaması için Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulunulduğunu, ancak güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulunulduğunu söyledi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kalabalığın dağıldığını ifade eden Özeren, grupların daha sonra tekrar toplandığını belirtti.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇTILAR

Özeren, ''Grubun arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, bir panzer sürücüsü ile yanındaki polis memurunun yaralandığını'' belirterek, yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Üzeyir Aziz Özeren, göstericilerin arasında polise uzun namlulu silahla ateş açan bir kişinin polis tarafından tespit edildiğini kaydederek, ''Polise uzun namlulu silahla ateş açan kişi özel harekat timlerinin karşılık vermesi üzerine yaralanarak mahalle arasına kaçmış. Uzun namlulu silahlı saldırganın yakalanması için kaçtığı bölgeye hava destekli operasyon başlatıldı'' dedi.