BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.470,19
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'yi bir de böyle izleyin

Ecdadın zaferi teknolojiye aktarılmıyor. Çanakkale Eceabat'ta 60 milyon TL'ye mal olan bir simülasyon merkezinin açılacak.

Abone ol

Bazen kendinizi gemide, bazen siperde, bazen de tabyada hissedeksiniz. Çanakkale'ye gidenler 97 yıl öncesi yaşanan savaşı iliklerine kadar nissedecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale Eceabat'ta 60 milyon TL'ye mal olan bir simülasyon merkezinin açılacağını belirterek, ''İnşallah 24 Nisan'da Başbakanımız tarafından açılışı yapılacak'' dedi.

Arınç, Polatlı Belediyesi tarafından hazırlanan TBMM Mustafa Necati Kültürevi'nde ''Çanakkale Mektupları'' sergisinin açılışını yaptı.

Önemli bir açılışı gerçekleştirmek için biraraya gelindiğini ifade eden Arınç, mektupları derleyen ve bugüne taşıyan herkese teşekkür etti.

18 Mart 1915 tarihinin üzerinden 97 yıl geçtiğini belirten Arınç, geçen pazar günü hükümeti temsilen Çanakkale'deki kutlamalara katıldığını anımsattı.

Meclis Başkanlığı yaptığı dönem dışında ilk defa törenlere katıldığını belirten Arınç, şunları söyledi:

''Çok güzel bir gün geçirdik. Büyük bir coşku, heyecan ve katılım vardı. Hem şehir içindeki kutlamalarda hem de daha sonra şehitlikte yaptığımız törenlerde binlerce Anadolu insanı, geçmişin o şanlı destanını tekrar yaşamış oldu. Bugüne kadar 200 milyon TL hükümetimizin bu bölgeye yatırım yaptığını tespit ettim, şehitlik, abide, çevre düzenlemeleri...

Bir müjde vermek istiyorum. Eceabat'ta 60 milyon TL'ye mal olun bir simülasyon merkezini gezdik. Bu simülasyon merkezi. 11 odadan ibaret. Çanakkale Zaferi'nin baştan sona anlatımının yapıldığı, bazen kendinizi gemide, bazen siperde, tabyada hissettiğiniz bazen de canlandırmalarda savaşın her safhasını bizlere anlatan önemli bir merkez. İnşallah 24 Nisan'da Başbakanımız tarafından açılışı yapılacak. Biz çok beğendik, umarım Çanakkale'yi gezen, o günleri tekrar aynı heyecanla yaşamak isteyen herkes bundan çok mutlu olacak.''