BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  GÜNCEL

Teröre sivil tepki

Şırnak ve Diyarbakır'da 15 askerin şehit edilmesine sivil toplum kuruluşlarından tepki yağdı.

Abone ol

Bazı sivil toplum örgütleri, Şırnak ve Diyarbakır'da terör örgütünce 15 askerin şehit edilmesini kınadı. Yayınlanan mesajlar şöyle;

KAMU-SEN: "Türk milletinin sabrını zorlayan hain saldırılar karşısında gün, birlik olma günüdür. Terörün arkasındaki, içindeki ya da dışındaki bütün uzantılar kurutulmalı."

TESUD : Türkiye Emekli Subaylar Derneği saldırının
camialarını derin bir üzüntüye sevk ettiğini belirterek, menfur olayı şiddetle kınayarak, lanetledi.

TÜRK HARB-İŞ: "Terörün ülkenin önemli sorunu olduğu gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktığı" vurgulandı.

TÜRK EĞİTİM-SEN: Terör konusunda sağlam bir iradenin bugüne kadar ortaya konulmadığını öne sürdü. Terörün lojistik kaynaklarının kurutulması gerektiği vurgulandı.

EĞİTİM-BİR-SEN : Açıklamada, "bu tür vahşi saldırıların, masum insanların meşru hak ve adalet beklentilerini maskelediği, onları medeni Türkiye'nin nimet ve imkanlarından mahrum bırakmayı hedeflediği"
kaydedildi.

TÜRK OCAKLARI: Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, bu son saldırıların, ''bazı çevrelerin sistemli şekilde dikkatlerden kaçırmaya çalıştıkları ırkçı ve şoven Kürtçülük hareketinin boyutunu bir kere daha gözler önüne serdiği'' söyledi.

TÜRK ANNELER DERNEĞİ: Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal da demokrasinin, insan haklarının, laikliğin ve sosyal refahın önündeki en büyük engelin ''terör'' olduğunu belirterek, ''Fidanlarımıza sıkılan kurşunları Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, beraberliğine, anaların kalbine saplanmış olarak kabul ediyor, tüm teşkilatımız adına nefretle kınıyorum'' dedi.

ENGELLİ AİLELERİ: Dernekten yapılan yazılı açıklamada ise artan terör olaylarının milleti çok derin acı ve üzüntüye sevk ettiği belirtilerek, başta siyaset kurumu olmak üzere tüm sorumluların gereken tedbirleri eksiksiz olarak almaları gerektiği kaydedildi.