BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Teröre inat düğün vardı

Hain terör saldırısının ardından bir hafta sonra bölgede düğün ve şölen vardı.

Abone ol

Bu düğünlerden biri de Yüksekova merkezde yapılan Pinyanişi aşireti düğünüydü.

Mehmet Demirel ve Amber Demirel'in 10 çocuğundan biri olan Fahreddin Demirel, dünyaevine giriyordu. Yüksekova'da bir otobüs şirketinin bürosunu açarak, taşımacılık yapan Fahreddin Demirel, yolcu götürdüğü Büyükçiftlik köyünde, Süheyla'yı görmüş ve âşık olmuştu.

Bundan 8 ay önce yapılan nişandan sonra düğün, anne Amber Demirel'in yakalandığı kanser hastalığı sonucu ani ölümüyle 3 ay ertelenmişti. Yüksekova Esenyurt Mahallesi'nde yapılan düğüne, tüm şehir davetliydi. Kadınların yöreye özgü elbiselerini giyinerek geldiği düğünde, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi, eğlenceler yapıldı.

Eşini henüz birkaç ay önce kaybeden baba Mehmet Demirel ise içi buruk olsa da, bir çocuğunu daha evlendirmenin sevincini yaşıyordu. Bu mutlu gününde, bölgedeki diğer insanlar gibi, yaşanan olayların bir an önce durmasını ve terörün bitmesini isteyen Mehmet Demirel, "Biz bu olaylara çok üzülüyoruz. Elbette hepimizin çok büyük endişesi var. İnşallah terör biter ve yaşadığımız acılar sona erer." ifadesini kullanıyor. Önceki gün, düğün yapan sadece Pinyanişi aşireti değildi. Yaşanan tüm olaylara ve gergin bekleyişe rağmen şehirde 10'dan fazla düğün oldu. Yemekler verildi, şenlikler sabahlara kadar sürdü.

Emine Dolmaz/Zaman