BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.396,00
HABER /  GÜNCEL

Terör yandaşları Yüksekova'yı karıştırdı

Yüksekova'da üst araması yapılan kişinin kendini vurduğu olayı protesto eden grup, izinsiz gösteri yaptı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, üst araması yapılan kişinin kendini vurduğu olayı protesto eden grup, izinsiz gösteri yaptı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçleri tarafından takip edilen araçtaki şahıslardan birinin silahla yaralanmasını protesto eden gruba polis müdahale etti.



BARİKAT KURUP ATEŞ YAKTILAR

Alınan bilgiye göre, BDP Gençlik Kolları Üyesi Sedat Karadağ'ın üst araması sırasında kendini vurmadığını iddia eden ve Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan grup, basın açıklamasının ardından yola barikat kurup, ateş yaktı.

Çevre güvenliğini sağlayan polise de taşla saldıran gruba, uyarılara rağmen dağılmaması üzerine biber gazı ve basınçlı su ile müdahalede edildi.

ARAMA YAPILIRKEN KENDİNİ YARALAMIŞTI

Yüksekova'da bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, gece saatlerinde Aziz Sevmiş yönetimindeki pikap ile sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir otomobili, İpekyolu Caddesi'nde oluşturulan kontrol noktasında durdurmuş, araçlardaki 1'i kadın 9 kişinin üst araması yapılmak istenirken şüpheliler arasında bulunan Sedat Karadağ (33) tabancasıyla kendini yaralamıştı.

Askeri helikopterle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Karadağ'ın tedavisinin sürdüğü, olay sonrası gözaltına alınan 8 kişi ise Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.