BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.427,93
HABER /  GÜNCEL

Terör sanığına müebbet hapis cezası

Katıldığı eylemlerde 6 sivili öldüren 4 güvenlik görevlisini şehit eden terör sanığı Şeyhmus Çelik müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol
Çeşitli dönemlerde katıldığı eylemlerde 6 vatandaşın hayatını kaybetmesine, 4 güvenlik görevlisinin ise şehit olmasına neden olduğu iddia edilen terör örgütü PKK/KCK üyesi Şeyhmus Çelik, ''Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısımını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Şeyhmus Çelik ve avukatı ile müştekiler ve avukatları katıldı.
 
Terör olaylarında kayınbabasını kaybeden müşteki Erkan Acar'ın avukatı Hatice Aydın, sanığın her bir eylemden ayrı ayrı cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
 
Duruşmada söz alan Acar ise sekiz yıldır davayı takip ettiğini belirterek, ''Psikolojim bozuldu. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.
 
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, 3 Temmuz 2012 tarihli esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
 
Sanık Avukatı Emrah Öner dava dosyasında, müvekkiline isnat edilen suçların açık delillerinin gösterilmediğini savundu. Müvekkilinin kimliğinin başka şahıslarca kullanıldığı kanaatinde olduklarını ifade eden Öner, bu hususun dikkate alınmadığını savunarak, müvekkilinin tahliyesini talep etti.
 
Sanık Çelik de adalete güvendiğini belirterek, beraatini istedi.
 
Daha sonra kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, sanığın, ''Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısımını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak' suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.
 
Sanığın, duruşmadaki olumlu tutum ve davranışlarını dikkate alan mahkeme, takdiri indirim uygulayarak cezasını müebbete çevirdi.
 
ESAS HAKKINDA MÜTALAA
 
Savcı Mehmet Özgür, 3 Temmuz 2012'deki esas hakkındaki mütalaasında, Şeyhmus Çelik'in, 1995-1998 arasında Sivas, Tokat ve Malatya'nın çeşitli bölgelerinde katıldığı eylemlerde 6 vatandaşı ve 4 güvenlik görevlisini şehit ettiğini, çeşitli yağma ve gasp olaylarına karıştığını ifade etmişti.
 
Savcı, sanığın, ''Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısımını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasını talep etmişti.