BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL

Terör operasyonu tam gaz

Diyarbakır ve Bingöl'de operasyon sürüyor. Asker terörist mağaralarını arıyor.

Abone ol

Diyarbakır ve Bingöl'de güvenlik güçlerince yapılan aramalarda, patlayıcı yapımında kullanılan 550 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde dün saat 07.00'de arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınak içerisinde 500 kilogram amonyum nitrat ile patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif kablolar ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl'ün Adaklı ilçesi dağlık arazi kesiminde dün saat 12.00'de arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçleri de terör örgütü mensuplarınca kullanılan üç adet depo içerisinde, 50 kilogram amonyum nitrat, 1 adet dürbün, 8 çuval un, 25 kilogram şeker, bir torba makarna, bir teneke yağ, 20 kilogram sabun ve 2 adet tüp bulundu.

Bingöl'ün Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde dün, terör örgütü mensuplarına ait bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve şarjörü, bir adet el bombası, 500 gram C-4 plastik patlayıcı ve muhtelif yaşam malzemesi, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde ise terör örgütü mensuplarına ait bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri tarafından dün saat 12.00'de icra edilen arama ve tarama faaliyetinde Genç-Yazkonağı kara yoluna 100 metre mesafede terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi. Genç ilçesinin dağlık arazi kesiminde yapılan bir başka aramada ise teröristlerce bir depo girişine yerleştirilen patlayıcı madde düzeneği bulundu. Patlayıcı madde düzeneği güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.