BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurun cüzdanı BOŞ

Memurlar yetersiz maaşlarından dolayı eyleme geçti. Boş cüzdan eylemi gerçekleştirdi.

Abone ol

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları (HAKSEN) Platformuna üye memurlar, ''yetersiz maaşları nedeniyle yeni yıla boş cüzdanlarla girdiklerini'' belirterek, protesto amacıyla cüzdanlarını attılar.
    
Platform Sözcüsü ve Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ayhan Çivi, platform üyesi memurlarla Kızılay'da yaptığı basın açıklamasında, 2008 yılının memurlar için hiç borçlanılmayan, yüzde 2 maaş artışının olmadığı, insanca yaşanabilen bir yıl olmasını diledi.
    
Türkiye ekonomisi büyürken ''memurların küçüldüğünü'' savunan Çivi, memurların büyümeden pay alamadığını ifade etti. Çivi, 2003 yılından bu yana enflasyonun kümülatif yüzde 65,43 oranında gerçekleştiğini, memur maaş artışlarının ise kümülatif yüzde 61,67 oranında kaldığını kaydetti.
    
Çivi, asgari geçim indirimi uygulaması ile memurlara, maaşlarına göre değil asgari ücrete endeksli yapılacak ödeme nedeniyle büyük ölçüde kayba uğradıklarını söyledi.
    
Memur maaşlarına bugünden itibaren yüzde 2 zam yapıldığını anımsatan Çivi, bu artışın, memurların ortalama maaşında 17 YTL artış anlamına geldiğini dile getirdi. Bu zammın, elektrik, doğal gaz zammına dahi yetmeyeceğini belirten Çivi, memurların bugünden borçlanarak, gelecekteki emekli ikramiyelerinden yediklerini ifade etti.
    
''2008'e dolu cüzdanlarla mutlu girmek istiyoruz'' diyen Çivi, maaşlarının daha hesaplarına yatmadan kredi kartına, faturalara gittiğini söyledi. Çivi, ''Memurun cüzdanı tam takır kuru bakır. Bugün ayın 1'i cüzdanlar boş. Cüzdanlarımızda ehliyetten, kimlikten başka bir şey yok. Bundan sonra cüzdan kullanmayacağız. Boş cüzdanlarımızı atıyoruz'' dedi.
    
Çivi'nin açıklamasının ardından memurlar, boş olduğunu gösterdikleri cüzdanları protesto amacıyla yere attılar.
    
Polisler, eylemin ardından, memurlardan yere attıkları cüzdanlarını almalarını isterken, cüzdanları çevreden geçen çocuklar topladılar.