BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

Öğrenciye mobil tiyatro

Tiyatro seyretmeyen öğrenci kalmayacak. Çünkü tiyatro onların ayaklarına gidecek.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde ilk’i 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yapılan tiyatro gösteriminin ikinci bölümü Sadettin Cemal Karaata ilköğretim okulunda başlandı.

'23 Bin Öğrenciye Tiyatro' Sloganıyla Yola Çıkan Birecik Kaymakamlığı Proje Kapsamında ilçe merkezi ve köylerde bulunan toplam 100 okulda öğrenim gören 23 bin öğrencinin hedeflendiği projede çocuklara yönelik olarak meddah,ortaoyunu ve palyaço gösterilerinde bulunulacağı bildirildi.

Gaziantep'ten gelen Özbek Tiyatro Grubunun hazırlamış olduğu Mıstık tiplemesi ve öğrencilerin çalışkan olmalarına yönelik hazırlanan gösteriyi Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, çocuklarla birlikte izledi.

Kaymakam Tuncay Sonel, eğitimine büyük önem verdiklerini, tüm sorunların eğitimle aşılacağını ve amaçlarının eğitim ile aile sevgisini çocuklara daha iyi aşılamak olduğunu belirtti. Kaymakam Sonel, "Çocukların geleceğine bir nebze olsa katkıda bulunmak, bizleri çok sevindiriyor" dedi.
Hazırlanan oyunları ilgiyle izleyen çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken,tiyatro ve kültürel faaliyetlerin daha da artırılacağı bildirildi.