BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.495,95
HABER /  DÜNYA

DTPlilere SOĞUK duş!

DTP'nin güvendiği dağlara kar yağdı. Talabani'den beklemediklerini işittiler.

Abone ol

Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Türkiye'deki Kürt sorunuyla ilgili önemli bir stratejiyi dile getirdi: “Türkiye Kürtleri, kendi geleceği için Erdoğan'a destek vermeli...” ve kendisini ziyarete giden DTP'lilere "Ak Parti'ye karşı savaşmak, Kürt halkının çıkarlarına karşı savaşmaktır" dedi.

ERDOĞAN'A DÜŞMANLIK TÜRK HALKINA DÜŞMANLIKTIR

Bence Sayın Erdoğan Türkiye'de çok büyük bir demokratikleşme projesine önderlik ediyor. Bu demokratikleşme süreci sadece Türkiye'nin çıkarına değildir; aynı zamanda Irak'ın, Kürt Yönetimi’nin de ve genelde Ortadoğu'nun da çıkarınadır. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın birlikte yürüttükleri bu demokratikleşme projesinin başarısı, hepimizin başarısı olacaktır. Benim fikrime göre, Erdoğan'a ve Hükümetine düşmanlık yapmak, Türk halkına ve demokrasiye düşmanlık yapmak demektir. ABD Başkanına da söyledim, ABD kongresinde yaptığım konuşmada da belirttim. (...) Türkiye'yi AB'nin dışında tutmak, demokrasiye düşmanlıktır.

DTP'LİLERİN BEKLEMEDİĞİ SÖZLER

Demin ki düşüncelerimin hepsini PKK ile görüşmeye giden herkese de söylüyorum. Diyorum ki PKK'ya söyleyiniz, savaş çözüm değildir. AK Parti Hükümetine karşı savaşmak, Kürt halkının çıkarlarına karşı savaşmak demektir. Benimle görüşmeye gelen DTP'lilere de bunu söyledim. Başbakan Erdoğan sorunu çözmek istiyor, ama sıkıntıları ve zorlukları var. Erdoğan'ın yürüttüğü demokratikleşme çabalarını engelleyenlerin çıkarttıkları sıkıntılar kadar PKK'dan kaynaklı sıkıntıları da var. O yüzden Erdoğan'a karşı sabırlı olmamız lazım. Ama demokratik süreci koşulsuz bir biçimde desteklersek işte o zaman problemler kendiliğinden çözülür. Ben diyorum ki Erdoğan'ın başlattığı demokratikleşme sürecini desteklememiz lazım. 

PKK'YI SİYASET BİTİRİR

Bölgedeki bazı ülkeler PKK'ya hem destek veriyor, hem de PKK'yı bize karşı kullanma yoluna gidiyor. Bir de İrlanda örneği var. İngiltere onca askeri gücüne rağmen İrlanda sorununu savaşla çözemedi. Demem o ki, PKK tek başına savaşla bitirilemez. Bu sorunu siyaseten çözerseniz PKK da kendiliğinden biter. 

ERDOĞAN'A DESTEK VERSİNLER

Irak için Şii lider Ayetullah Sistani nasıl büyük bir nimet ise Erdoğan da Türkiye için büyük bir nimettir... Türk halkının Erdoğan'ın kıymetini bilmesini ve onun sürdürdüğü demokratikleşme sürecine katkı sunmasını diliyorum. Türkiye'nin Kürtlerine gelince, onlara diyeceğim şu ki, Erdoğan Hükümetini desteklesinler. Türkiye Kürtleri kendi gelecekleri için Erdoğan'ı desteklemelidirler. 

Kaynak: Bugün / Mehmet METİNER