BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Kezman pazar arıyor

Kezman, teklif gelirse Alman kulüplerinden birine transfer olabileceğini söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe’nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman, kontratı devam etmesine rağmen teklif gelirse Alman kulüplerinden birine transfer olabileceğini söyledi. Nicolas Anelka gibi Türkiye’den sıkıldığını ifade eden Kezman, Almanya’da yayınlanan Express Gazetesi’nde yer alan röportajında Schalke’ye de yeşil ışık yaktı. Kezman, Express muhabirinin “Transferinizle ilgili spekülasyonlar var. İngiliz kulüpleri sizinle ilgileniyormuş. Fenerbahçe’deki durumunuz ne?” sorusuna “Sözleşmem sürüyor ve bildiğim kadarıyla kulüp benden memnun. Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi ön elemesinde önemli goller attım. Buna rağmen Türk futbolundan kısa süreli zevk alabileceğinizi düşünüyorum. Avrupa’nın üst düzey liglerindeki futbolu özledim. Nicolas Anelka da benim gibiydi. Bu yüzden apar topar Türkiye’yi terk etti” diye cevap verdi.

ÖNÜMDEKİ 4 YIL ÖNEMLİ

SIrp futbolcu, “Bundesliga’ya seni çeken nedir?” sorusu üzerine de şunları söyledi: “Bundesliga’ya bayılıyorum. Fanatiğiyim. Hollanda ligine benziyor (PSV’de 132 maçta 111 gol atmıştı). Bu yüzden Almanya’da zorluk çekeceğimi zannetmiyorum. İlk olarak dil sorunu olmayacak. Mükemmel Felemenkçe konuşuyorum. Bu da yüzde 50 Almanca demek. Bundesliga’nın seviyesi kalitemi göstermek açısından benim için mükemmel bir yer. Büyük statlar... Klas goller... Çok istiyorum. Önümde kariyerimin çok önemli 4 yılı var.”

PARA MÜHİM DEĞİL

“YAKIN arkadaşın Mladen Krstajic’in oynadığı Schalke olabilir mi?” şeklindeki soru üzerine “Mladen ve ben eski dostlarız. Partizan’da uzun süre birlikte oynadık. Telefonda sık sık görüştüğümüz doğrudur. Kim bilir belki yakında aynı takımda oynarız. Bundesliga’da dahi süper starlar var. Özellikle Ribery, Kuranyi, Pantelic, Hollanda’dan tanıdığım Van der Vaart gibi. Bundesliga’daki bir sonraki büyük isim olmaktan gurur duyarım. Eğer formda isem ben Avrupa’nın 5 büyük liginden birine aitim” diyen Kezman, muhabirin “Kontratın devam ederken buraya nasıl geleceksin?” itirazı üzerine de “Eğer bir kulüp beni isterse sorun yok. Finansal sorunlar her zaman çözülür” yorumunu yaptı.