BIST 10.167
DOLAR 32,39
EURO 34,72
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL

Terminal’in sorularını yanıtladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımda görev yapmanın mutluluk ve keyif verici olduğunu söyledi.<br/>Başarılı tekn...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımda görev yapmanın mutluluk ve keyif verici olduğunu söyledi.
Başarılı teknik direktör Ersun Yanal, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın kurumsal dergisi Terminal’in sorularını yanıtladı. Sarı-lacivertli kulübün her branşta hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Yanal, "Son derece deneyimli, profesyonel, ne yaptığını bilen ve takım ruhuna inanan bir takımız. Milli takımlarda görev yapan futbolcuların sezonun zor anlarında büyük katkısı oldu. Sezona damgasını vuran galibiyetler tesadüf değildi; kazanma azminin, son dakikaya kadar maça asılmanın, galibiyete inanmanın büyük etkisi oldu" dedi.

"YILDIRIM HEP TAKIMIN YANINDA OLDU"
Yanal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın en zor anlarda takımın yanında olduğunu ifade ederek, "Bu son şampiyonluk sürecinde Fenerbahçe taraftarı her zaman olduğu gibi görevini muhteşem bir şekilde yerine getirdi. Hep söylediğim gibi; maçlar öncesinde ilk 11’i tahtaya yazarken önce taraftarımızı yazıyorum, ardından kadroyu oluşturuyorum. Bu birliktelik, kenetlenme, ’Biz bir aileyiz’ sloganının oluşturduğu enerji bize şampiyonluğu getirdi" şeklinde konuştu.

"KURUMSALLIKTA ÖNCÜYÜZ"
Sarı-lacivertli kulübün kurumsallaşmada en çok yatırım yapan ekip olduğunu vurgulayan Yanal, "Kulübümüz, futbol dışındaki tüm branşları, Fenerium, Fenercell gibi milyonlarca lira piyasa değeri olan markalarıyla, FB TV, Fenerbahçe Dergisi, Radyo Fenerbahçe gibi medya organlarıyla, spor ve sosyal tesisleriyle, sosyal medyadaki aracılığıyla, milyonlarca taraftarıyla sürekli iletişim halinde olmasıyla, kurumsallığı sürekli geliştirerek hayata geçiriyor ve öncülük yapıyor" diye konuştu.

"İŞİN KEYİFLİ TARAFLARINA ODAKLANIYORUM"
Türkiye’de teknik direktör olmanın zorluklarından da bahseden Yanal, "İşin zorluklarından çok keyifli taraflarına odaklanıyorum. Futbolculara da her zaman bunu tavsiye ediyorum. Futbol özünde eğlence odaklı, güzel vakit geçirme hedefli bir gösteri sporu. Ama tabii rekabet, şampiyonluk, kupa gibi faktörlerin içine girmesiyle zamanla çok daha farklı duyguları, heyecanları içinde barındırır ve şiddet içerir hale geldi" ifadelerini kullandı.
Tecrübeli teknik adam, Türkiye’de ve Fenerbahçe’de görev yapmaktan büyük bir mutluluk ve keyif duyduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)