BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,88
ALTIN 2.386,53
HABER /  GÜNCEL

Güvenlikçi cinayetine müebbet hapis

Eskişehir’de Toprak Mahsuller Ofisi (TMO) deposunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Abdullah Haktanırlar’ı (42) nöbet devraldığ...

Abone ol

Eskişehir’de Toprak Mahsuller Ofisi (TMO) deposunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Abdullah Haktanırlar’ı (42) nöbet devraldığı sırada 45 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen meslektaşı Erkan A.’ya (33) müebbet hapis cezası verildi.
Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada Abdullah Haktanırlar’ın yakınları, mahkeme heyetine verdikleri ifadede şikayetçi olduklarını belirterek, “O bir kişiyi öldürdü biz her gün ölüyoruz. Annem için günlerce televizyon açmadık haberi olmasın diye. Olayı anlatamadık. Çoluğumuz çocuğumuz hepimizi perişan etti” dedi.
Ardından sanık avukatı, sanığın cezai ehliyeti olmadığını, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporu kabul etmediklerini ifade ederek bir ceza verilirse adli hata olacağını savundu.
İfadelerin ardından söz hakkı tanınan tutuklu sanık Erkan A, aleyhine söylenenlerin hepsinin iftira olduğunu ve kendisinin suçsuz olduğunu öne sürdü.
Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, sanık Erkan A.’yı ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.
(İHA)