BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan İhsanoğlu'nu neye benzetti?

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimi vardı, hedefinde ise CHP ve MHP'nin adayı İhsanoğlu vardı.

Abone ol

Muhalefeti siyaset üstü, siyasetin dışından cumhurbaşkanı seçmeye çalışmakla eleştiren Başbakan Erdoğan, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin vitrinine adeta cumhurbaşkanı değil bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler'' ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.. Erdoğan, konuşmasının tamamını cumhurbaşkanlığı tartışmalarına ayırdı. İşte öne çıkan satırbaşları:

VİZYON BELGESİ AÇIKLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı vizyon seçimimizi halkımıza açıklayacağız. Cumhurbaşkanı seçilirsek neler yapacağımızı bu belgeyle kamuoyuna açıklamış olacağız. Cuma günü vizyon belgesini açıklarken, kampanya araçlarını duyuracak ve daha yoğun şekilde alanları dolduracağız.

1993 yılında İstanbul'da cumhurbaşkanını halk seçsin mitingi yapmıştık. Her zaman cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunduk.

ÖZAL'A DA DİKTATÖR DEMİŞLERDİ

1989’da Merhum Özal cumhurbaşkanı olmak istiyor, darbeden emekli komutan buna karşı çıkıyor.  Özal'ın adaylığına SHP yani dönemin CHP'si karşı çıkıyor. Özal'a sivil diktatör gibi kavramlarla hakaret ediyor.

ÖZEL VE SEZER'DE BÖYLE BİR ŞART YOKTU

Bir CHP milletvekili çıktı imam hatip mezununun cumhurbaşkanı olmasının hayal olduğunu dile getirdi sene 2007. 2007'de adayımız olarak açıkladık, Meclis'te 1. turun ardından CHP toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Bu hukuk cinayeti maalesef mahkemede onaylandı.

Özal ve Sezer'de böyle bir şart yoktu. Biz seçeceğimiz zaman böyle anlamsız şart çıkardılar. Sayın Baykal çıktı Anayasa Mahkemesi için iptal kararı vermezse çatışma olur diyerek aleni şekilde tehdit etti. Merhum Özal’a diktatör diyen CHP 2007 yılında da aynı tehditleri bizim için savundu.

CHP tarihi boyunca darbecilerin arkasında yer almıştır. 27 Nisan bildirisi meclisin cumhurbaşkanı seçeceği sırada yayınladılar. 27 Nisan bildirisini geldiği yere gönderdik. Milli iradeye yönelik tehdite en sert cevabı verdik ve asla geri adım atmadık.

TEHDİTLERE EYVALLAH DEMEDİK

Hodri meydan dedik ve Kasım'da yapılacak seçimleri temmuza aldık. 22 temmuz'da yüzde 47 oy aldık. Yüzde 69 ile anayasa değişikliğini gerçekleştirdik. Ama halk bizim yanımızdaydı. Siyasi tarih boyunca olduğu gibi son 12 yılda hilelere boyun eğmedik, tehditlerin hiçbirine eyvallah demedik.

VAZO, SAKSI SEÇMENİN GAYRETİ İÇİNDELER

CHP şu anda tıpkı tek parti dönemlerde olduğu gibi millete itibar etmiyor. Milletin iyi bir seçim yapabileceğine inanmıyor. 1989'da Özal'ın cumhurbaşkanı olmasına, 2007'de bizim cumhurbaşkanımızı seçmemize karşı çıktılar. Şimdi de siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adeta cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin vitrinine bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler.

YETKİ KARMAŞASI OLMAZ

CHP ve MHP her reform sonrasında milleti korkutmuşlardır. Yetki karmaşasının olacağı yönünde propaganda yapıyorlar. 77 milyon vatandaşın her birinin güvenmesini istiyorum. Seçilmiş başbakan ile cumhurbaşkanı asla geriye götürmez Türkiye'yi şaha kaldırır.

GEREKTİĞİNDE CUMHURBAŞKANI...

Hiç kimsenin endişesi olmasın, ülkenin başbakanıyla bakanlarıyla uyum içinde Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız.  Devletin vitrinine vazo, saksı seçmiyoruz cumhurbaşkanı seçiyoruz. Gerektiğinde cumhurbaşkanı Aydın, Ağrı’nın suyuyla da köprüsüyle de ilgilenecek, paralel yapısıyla da ilgilenecek. Milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz.

10 Ağustos'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'liler dahil, CHP, MHP, HDP ve parlamento dışındaki diğer partilerden de oy alacağımıza yürekten inanıyorum. Diğer partiler çıkardıkları adaylarla seçmenlerini tam bir hayal kırıklığına uğrattılar.

CHP'NİN VAGONU, PENSİLVANYA'NIN OYUNCAĞI

MHP’ye gönül vermiş seçmen kardeşlerime bir husus hatırlatmak istiyorum. MHP CHP'nin vagonu Pensilvanya'nın oyuncağı olmuş durumda.

NEDEN KENDİSİ ADAY OLMADI?

Ülkücü camia içinde cumhurbaşkanı adayı olarak kimse yok muydu. Neden kendisi aday olmadı? Aslında saydığı sıfatlara kendisi layıktı. Arkadaşlar izzetli bir mağlubiyet zelil bir mağlubiyetten iyidir, bunu böyle bilin. 

İZZETİYLE KAYBEDECEKLERDİ

Devlet Bahçeli aday olsaydı belki kazanamayacaklardı ama izzetiyle kaybedeceklerdi. Ne o hakaretler, ne o küfürler MHP’nin yaşadığı zilleti kapamaya yetmez. Erdoğan'a küfredebilirsiniz ama Erdoğan'ın aldığı terbiye size cevap vermesine müsade etmez. İnanıyorum ki MHP seçmeni MHP yönetimine 10 Ağustos'ta bu dersi verecektir. 

İSTİFA ÇAĞRISINA CEVAP

Şu anda tuturmuşlar 'Başbakan istifa etsin'. Bunlar Anayasa'yı da okumuyorlar. Anayasa, aday olduğu zaman değil, Cumhurbaşkanı seçildiği zaman parti ve Meclis'le ilişiğinin kesileceğini söylüyor. Bizim adaylık sürecimiz Anayasaya uygundur, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimse de komik arayışların içine girmesin.

İÇİMİZDE PARARLEL YAPIYA KARŞI GEREKEN TEPKİYİ KOYMAYANLAR VAR

Eğer cumhurbaşkanı seçilirse paralel devletle mücadelemiz kesintisiz sürecek. Erzurum yüzde 59 oranında destek vererek çok güçla bir şekilde destek verdi. Erzurum'a gittiğimizde paralel yapıya olan öfkenin devam ettiğini teyit ettik. 

Seçilmemiz durumda bir süt kademede daha kararlı bir şekilde devam edecek. Ulusal güvenliği tehdit eden yapıda küçük dirençlerin devam ettiğini görüyoruz. CHP ve MHP zaten bu ihanet şebekesini koruyor ve kolluyor.

Üzülerek ifade etmeliyim ki ne yazık ki içimizde de hala parelel yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi belediyelerde, kurumlarda, bakanlıklarda cesaretle bu işin üzerin gidilmediğini görüyoruz. Deve kuşu kafasını kuma gömer, hiç kimseyi göremediği için onu da hiç kimsenin göremediğini zanneder. Milletim kimin ne yaptığını çok iyi, çok güzel görüyor. Milletim kimin sessiz, tepkisiz kaldığını, kimin kafasını kuma gömerek ihanete göz yumduğunu, ortak olduğunu görüyor ve biliyor