BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Termik santrale kefenli protesto...

Warriors Of The World (WOFTHEW) adlı çevre örgütü üyesi 4 öğrenci, Afşin Elbistan A Termik Santrali'ni kefenle protesto etti.

Abone ol

Elbistan’daki İbrahim Karaoğlanoğlu Meydan’ında ağızlarında maske, üzerlerinde kefeni anımsatan beyaz tulumla hiç hareket etmeden duran öğrenciler, herkesin dikkatini çekti. Warriors Of The World (WOFTHEW) Grubu adına açıklama yapan Selçuk Coşkun, şunları söyledi: “Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü Kocatepe, Afşin-Elbistan A Termik Santrali'ne baca gazı arıtma tesisi yapılacağına ve kül tutucu filtrelerin takılacağına söz verdi. Valilik yetkilerinin tamamını kullanarak bu filtrenin takılacağını söyledi.

Biz buraya Elbistan’a santrallerin merkezine geldik. Santral işletmesinden bu çalışmaları hızlandırmalarını talep ediyoruz. Çünkü Elbistan ve Afşin’de, özellikle de köylerde yaşayan insanlar büyük bir çevre kirliliği ve hava kirliliği ile boğuşuyorlar. Bu kirliliğin ve kötü durumun bir an önce engellenmesi gerekiyor. Eylemlerimizi devam ettirerek yapılan işlemlerin hızlandırılmasını isteyeceğiz.” dedi.

Öğrenciler, eylemlerini yoğun güvenlik altında gerçekleştirdi.