BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ'de numaralar tutmadı ortalık karıştı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi yapmış olduğu 7 blok 140 dairenin kapı numaralarını yanlış yazınca kargaşa çıktı.

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi yapmış olduğu 7 blok 140 dairenin kapı numaralarını yanlış yazınca kargaşa çıktı. TOKİ Proje Dairesi Şube Müdürlüğü uzmanları "Müteahhit yanlış yazabilir, belediye revize ettikten sonra bilgi vermemiş olabilir. Sorunun çözümü uzun süreç alacaktır" dedi.

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Mamak 1. Etap'tan satın aldıkları konutların mimari projedeki kapı numarası ile gerçek kapı numaraları birbirini tutmayınca birçok vatandaş mağdur oldu. Tüketici Platformu Sikayetvar.com'a gönderilen şikayetler sonrası açıklama yapan . TOKİ Proje Dairesi Şube Müdürlüğü proje uzmanları konuya açıklık getirdi.

Vatandaşların bu tür durumlarda dilekçe vermeleri gerektiğini kaydeden uzmanlar incelemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada "Dilekçe ile TOKİ'ye başvuru yapıldığında oradaki müşavir firmasının konu hakkında inceleme yapması için yazı gönderilir. Böylece yerinde tespit yapılması sağlanır. Yerinde tespit yapılırken kapı numaraları ile projedeki kapı numarası karşılaştırılır. Bu tür şikayetlerin önlenmesi için vatandaşlar konutları satın aldıktan sonra belediyeden proje örneğini isteyerek inceleme yapabilir. Çünkü başvuru sonrası başlayan süreç uzun zaman sonra sonuçlandırılacaktır" denildi.

Hata Müteahhit Ya da Belediye Kaynaklı Olabilir

Proje ile gerçek kapı numaraları arasında farklılığın olma nedenini ise uzmanlar şöyle açıkladılar:

"TOKİ'deki projeler esas değildir belediyelerdeki ve tapu dairelerindeki projeler esastır. Tapularda onların projeleri kabul edilir. Bize gönderdikten sonra bu kurumlar revize edilmiş olabiliyor. Müteahhit projeye bakmadan kapı numarası yazmış olabilir. TOKİ genelde soldan başlayıp saat yönünde numaralandırılır. Belediye farklı bir şey isteyip projeyi revize etmiş ve bilgi vermemiş olabilir. "

"Kim Suçlu Müteahhit Firma Mı TOKİ Mi?"

Yaşanan teknik hata yüzünden mağduriyet yaşadıklarını kaydeden vatandaşlar yaşanan sorunu Sikayetvar.com'a gönderdikleri şikayetlerle şöyle açıkladılar:

"TOKİ'nin Mamak 1. Etap olarak yapmış olduğu konutlarımızın mimari projedeki kapı numarası ile gerçek kapı numaraları arasındaki fark inanılır gibi değil. Böyle bir hata nasıl yapılabilir.Yani benim daire numaram tapumda ve kapımda yazan 19 iken Mamak Tapu Müdürlüğü kayıtlarındaki mimari projede 18 no'lu mesken olarak görünüyor tabi bu sıkıntı bizim bloktaki tüm daireler yani 7 blok 140 daire içinde geçerli. TOKİ bu işten sıyırıp suçu müteahhit firmaya yıkıp bizi sıkıntıyla baş başa bırakıyorlar. Kim suçlu müteahhit firma mı TOKİ mi ? Sorunun çözümü için gerekirse Cumhurbaşkanına kadar çıkacağız."