BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.387,41
HABER /  GÜNCEL

Termal'de El Kaide operasyonu

Termal'de El Kaide'nin sözde Yalova bölge sorumlusu iddia edilen kişi, evinde çok sayıda mühimmatla yakalandı.

Abone ol

Yalova'nın Termal ilçesinde, terör örgütü El Kaide'nin sözde Yalova bölge sorumlusu olduğu iddia edilen kişi, evinde çok sayıda mühimmatla yakalandı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler, bir kişinin terör örgütü El Kaide'nin adını kullanarak haraç istediği yönündeki ihbar üzerine operasyon düzenledi.

Termal ilçesinde Barış S'nin (41) yaşadığı eve baskın düzenleyen güvenlik güçleri yaptıkları aramada, Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ile bu silaha ait 420 adet mermi, pompalı tüfek ve buna ait 65 adet fişek, kurusıkı tabanca, 9 mm çapında 7 adet mermi, 2 adet telsiz ile 26 adet 9 mm çapında fişek ele geçirdi.

Ahmet A. (37) isimli bir kişinin daha gözaltına alındığı operasyon kapsamında, Barış S'nin El-Kaide'nin Yalova yapılanmasını kontrol ettiği ve Yalova'dan Afganistan ve Çeçenistan gibi bölgelere örgüt üyesi gönderdiği bilgisine de ulaşıldı.

Barış S, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Yalova Cezaevine gönderildi.

Çeçenistan'a gittiği belirlenen Ahmet A. ise ele geçirilen silah ve mühimmatlarla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.