BIST 10.052
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.397,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Denizli-Ankara uçak seferleri duracak

Denizlili uçmayı sevdi doluluk oranı neredeyse yüzde 50'ye ulaştı. Bu arada kısa bir süreliğine seferler durdurulacak.

Abone ol

Anadolu Jet tarafından düzenlenen Denizli–Ankara uçak seferlerinde ortalama yüzde 40,5 doluluk oranına ulaşıldığı bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Hava Yolları (THY) ile 1 Mart'ta imzalanan protokol gereğince THY şirketi olan Anadolu Jet firması tarafından 15 Mart tarihinden itibaren Denizli–Ankara karşılıklı uçak seferleri düzenlendi belirtildi.

Tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasının ardından ilk ay 15 günlük sürede 929 kişinin, nisan ayında 2 bin 990, mayıs ayında 3 bin 495, haziranda ise 2 bin 576 kişinin Denizli Ankara arasında uçak yolculuğunu tercih ettiğinin ifade edildiği açıklamada, ''Gelen ve giden toplam yolcu sayılarına bakıldığında Denizli–Ankara uçak seferlerindeki yolcu sayısında gün geçtikçe artış olduğu gözlemlenmektedir. Haziran ayındaki düşüşün sebebi ise çeşitli nedenlerle iptal olan uçak seferleridir. Uçak seferlerindeki ortalama doluluk oranı ise yüzde 40,5'tir'' denildi.

Bu arada Çardak Havaalanı'nın 1 Temmuz'dan itibaren bakıma alınması nedeniyle Denizli-Ankara uçak seferleri 2 ay süreyle yapılamayacak.