BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Terliksiz hırsız Külkedisi gibi yakalandı

Atakent beldesinde hırsızlık yaptıktan sonra yalınayak kaçmaya çalışan hırsızlık zanlısı jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Abone ol

Mersin'in Atakent beldesindeki bir sitedeki iki daireye girip 3 dizüstü, 2 dijital fotoğraf makinesi, 4 adet bayan çantası, 4 adet cep telefonu, 1 adet müzik çalar, 1 adet ıpot, 1 adet kamera ve giyim eşyaları çalan iki zanlıdan Yılmaz D.(24) Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı.

Site önündeki kapıları açık 01 AFF 65 plakalı şüpheli bir aracı gören vatandaşlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bu esnada siteden çıkan iki hırsızlık zanlısı, jandarma ekipleri gelmeden araca binip kaçtılar. Aracın hızlı bir şekilde uzaklaşmasından şüphelenen vatandaşlar, başka bir araçla takibe başladılar. Takip edildiklerini anlayan hırsızlar ise çıkmaz bir sokağa girdiklerinde aracı terk edip yaya olarak kaçtılar. Terk edilen aracın olduğu yerde bir çift terlik bulan jandarma ekipleri, beldede
geniş güvenlik önlemi alıp çalışmalarını sürdürdü.

Atakent'ten Mersin istikametine gitmekte olan bir araca ayak yalın binmek üzere olan bir şahsı gören jandarma, aracı durdurup şahsı yakaladı. Yapılan sorgulamasında ise kendisinin hırsızlar tarafından soyulduğunu iddia eden, ancak şüpheli davranışları neticesinde hırsızlığı kendisinin yaptığını itiraf etmek zorunda kaldığı bildirilen Yılmaz D. gözaltına alındı. Yılmaz D., jandarmadaki sorgusunun ardından ise Silifke Adliyesi'ne sevk edildi. Yılmaz D. hırsızlık yaptığı gerekçesiyle yapılan sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda kullanılan aracın ise kiralandığı öğrenildi.


Olayla ilgili araştırma devam ederken, kaçan ikinci şahsın yakalanması için ise çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.