BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.422,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Projeye katılan 120 kişiden 80'i iş buldu

"Genç Ufuklara Hijyenik Hizmet" Projesi kapsamında eğitime katılan 120 garson için sertifika töreni düzenlendi.

Abone ol

Şanlıurfa Valiliği'nin koordinasyonunda yürütülen 2009 SODES "Genç Ufuklara Hijyenik Hizmet" Projesi kapsamında eğitime katılan 120 garson için Tarım İl Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde sertifika töreni düzenlendi. Projeye katılan 120 kişiden 80'i iş sahibi oldu.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Urfalı hemşehrilerini her zaman duyarlı ve gönlü dağlı insanlar diye addettiğini belirterek, Tarihi tecrübede görüldüğü gibi üretim zenginliğine estetik değerlerine dönüştürmüş bir kültürün evlatları olarak beşeri sermayemizi de bu yüksek potansiyele denk getirmek zorunda olduklarını söyledi. Eğitimin okulla sınırlı olmaması gerektiğini vurgulayan Vali Okutan, "Örgün eğitimin yanında, yaygın eğitimi de kastediyoruz. Ve hatta iş aleminin gelişmesinden kaynaklanan, zihinsel değişimi, hayat düzeyinin yükselmesini de oradan alınacak görülecek dünyayla bütünleşecek bütünleştikçe de yeni şeyler öğrenecek eğitimi de kastediyoruz." dedi.

Son dönemlerde altyapı hizmetlerinin yanında projeler ve kurulan ajanslarla yüksek potansiyeldeki üretim gücünün hayata katılmasına katkı sunduğunu beliren Okutan, "Son dönemde ekonomik olarak yapılan altyapı hizmetlerinin yanında devletimiz, SODES, İPA, İPAR projeleri gibi, Cazibe merkezleri gibi, birtakım yatırım ajansları ve benzeri çalışmalarla bu değişime katkıda bulunmaktadır. Devletimiz bölgemizde ve ilimizde birçok altyapı yatırımına imza attı. Şimdi bu yüksek potansiyeli üretim gücümüzü hayatımıza katabilecek, bilgi birikimine ulaşmamız gerekiyor. Biraz önce söylediğim projelerle de bunlar yapılmaya gayret ediliyor." şeklinde konuştu.

2008'den itibaren SODES Projeleriyle Şanlıurfa'da ciddi manada bir eğitim sürecinin başladığına dikkat çeken Vali Okutan, Yaklaşık 200 projeyle ve yaklaşık 21 milyon TL kaynak buralara aktarıldığını ifade etti. Eğitime her aşamada devam edilmesi gerektiğini kaydeden Okutan, turizm ve tarıma dayalı sektörlerin ön plana çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Proje Koordinatörü Nuri Pakır ise projeyle ilgili bilgi verdiği konuşmasında, ''Milli Eğitim Müdürlüğü ve meslek odalarıyla birlikte gerçekleştirilen projede eğitim alan 120 kursiyerden 80'i çeşitli otel ve konuk evlerinde istihdam edilirken, kalan 40 kişiye ise iş imkanı araştırmalarımız devam etmektedir.'' dedi. Yapılan konuşmaların ardından kursu bitirenlere sertifikaları, protokol üyelerince verildi.

Törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Eşi Demet Okutan ile, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcıları, Fevzi Yücetepe ile Mustafa Aydın, Tarım İl Müdürü Remzi Çubuk, Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak ve kursiyerler katıldı.