BIST 10.100
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de iç burkan ölüm

Hilal Aysun ve Yeşim Turan, sitenin havuzuna girmek istedi. Ancak anne Turan, mayosu olmadığı için içeri alınmadı.

Abone ol

Adana'da günübirlik işlerde çalışan ve akrabalarının desteğiyle geçim mücadelesi veren anne Yeşim Turan, kızı Hilal Aysun'un (10), bu yaz tatile gidemediklerini, hiç olmazsa kendisini havuza götürmesi konusundaki ısrarı üzerine arayışa girdi.

Anne Yeşim Turan, Mersin'in Erdemli ilçesi yakınlarındaki Tömük beldesindeki Doğan Aquapark'ta tatil yapan komşuları ile görüşerek kızıyla günübirliğine yanlarına gitti.

Hilal Aysun ve Yeşim Turan, sitenin havuzuna girmek istedi. Ancak anne Turan, mayosu olmadığı için içeri alınmadı. Havuzun bulunduğu bölüme tek başına giden Hilal Aysun, kaydıraktan kayıp havuza girdikten sonra sudan çıkmadı.

Küçük çocuğun su yüzüne çıkmadığını gören bir çift, havuza atlayarak Halil Aysun'u sudan çıkardı. Burada tatil yapan doktorlar tarafından ilk müdahalesi yapılan Aysun, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Adana Adli Tıp Kurumu morgunda otopsi yapılan küçük çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi. Ailesi tarafından önce ninesinin oturduğu eve getirilen cenaze, daha sonra Kabasakal Mezarlığında toprağa verildi.
Anne Yeşim Turan, site sorumlularından şikayetçi olacağını, 570 kişinin kaldığı tesiste cankurtaran ve sağlık kabini bulunmadığını belirtti.

Çocuğu doğduktan sonra eşinden ayrıldığını anlatan anne Turan, ''Onu tek başıma ne güçlüklerle büyüttüm. O siteden, yöneticilerden şikayetçiyim. Küçük prensesimi elimden aldılar'' diyerek gözyaşı döktü.
Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Turan, ''Havuza mayom olmadığından beni almadıkları için tam olarak içeriyi göremedim. Ancak birinin boğulduğunu söyleyen kalabalık grup, bir kişinin başında duruyordu. Onları araladıklarımda minik Aysun'umu gördüm. Dünyam yıkıldı'' diye konuştu.

Bu arada İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatılırken, aynı sitede yaklaşık 1 ay önce de benzer bir olayın yaşandığı öğrenildi. Site yönetiminde bulunanların, jandarma karakoluna götürülerek ifadelerine başvuruldu.

Olaydan sonra toplanan site sakinleri de havuzda cankurtaran, sağlık kabini bulunmamasını ve asansörlerin sürekli arızalanarak sorun yaşatmasını protesto etti. Site sakinlerini, jandarma ekipleri sakinleştirdi.
Ailenin komşuları da ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Hilal Aysun Turan'ın başarılı ve herkes tarafından sevilen bir öğrenci olduğunu vurguladı.