BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Terk edilen bebeğe Aile Bakanı'nın ismi verildi!

IĞDIR'da, annesinin doğumun ardından hastanede terk ettiği bebeğe, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun adı verildi. Ramazanoğlu, adını taşıyan bebeğe hediye sepeti gönderdi.

Abone ol

Iğdır Devlet Hastanesinde 26 Aralık Cumartesi günü dünyaya gelen ve daha sonra annesi tarafından terk edilen kız bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce koruma altına alındı. Kız bebeğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan esinlenilerek "Sema" adı verildi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı bir bakımevine yerleştirilen Sema bebekten haberdar olan Bakan Ramazanoğlu, adını taşıyan bebek için üzerinde "Sema bebeğimize sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim. Devletimizin koruyucu eli, her zaman minik bebeğimizin üzerinde olacaktır" yazılı not bulunan hediye sepeti gönderdi. 

Hediye sepeti, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa tarafından Sema bebeğin bakıcılarına teslim edildi. 

İl Müdürü Safa, bakımevini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğin durumunun son derece iyi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

"Sema ismini verdikten sonra daha da güzelleşmeye başladı. Sayın Bakanımızın ismini vermiştik, kendileri de bu duruma çok sıcak bir ilgi gösterdi, ayrıca bir hediye sepeti gönderdi. Tabii ki bizim gönlümüzden geçen anne ve babasının bebeğe sahip çıkmasıydı. Biz, her şekilde yanlarında olurduk, devletimiz çok güçlüdür bu noktada ama ikna edemedik, sahip çıkmadılar, bu şekilde bıraktılar. Bundan sonra annesi de babası da devlettir. Sayın Bakanımız da sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Bundan sonra Sema bebeğin minik elleri, devletin güvencesi altında olacaktır."