BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,72
HABER /  MEDYA

Hasan Karakaya'nın mezarı başında Erdoğan Kuran okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisini takip ederken kalp vefat eden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın cenaze törenine Erdoğan ve Davutoğlu da katıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini takip ettiği sırada hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, Fatih Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Karakaya'yı devletin zirvesi uğurladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması beklenen törende Yeni Akit Gazetesi Sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Hasan Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya, eşi Aysel Karakaya, kızı Ayşenur Karakaya hazır bulundu. Yeni Akit'in Halkalı'daki merkez binasında düzenlenen törenin ardından Hasan Karakaya'nın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. 

<<< HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN...>>>

BAKANLAR VE GAZETECİLER FATİH CAMİİ'NDEYDİ

Karakaya'nın cenazesi, çalıştığı Yeni Akit gazetesi önündeki törenin ardından Fatih Camisi'ne getirildi. Burada Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya taziyeleri kabul etti.

Tören için camiye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fatih Karakaya'ya taziyelerini iletti. 

Erdoğan ve Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu cemaat cuma namazının ardından Fatih Camisi'nin avlusuna geçti.

Hasan Karakaya için kılınan cenaze namazında ailesi ve yakınlarının yanı sıra Erdoğan, Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan ile bir çok siyasetçi ve gazeteci saf tuttu.

ERDOĞAN MEZARI BAŞINDA KURAN OKUDU

Hasan Karakaya'nın tabutuna Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan birlikte omuzladı. Mezarı başında ise Erdoğan Kuran okudu.

GAZETE BİNASININ ÖNÜNDE TÖREN

Hasan Karakaya için gazetenin Halkalı'daki binasında tören düzenlendi. Karakaya için gazete binasında tören düzenlendi.

Yeni Akit'in Halkalı'daki merkez binasında yapılan törene Yeni Akit Gazetesi Sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Hasan Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya, eşi Aysel Karakaya, kızı Ayşenur Karakaya ile gazete çalışanları katıldı. Hasan Karakaya'nın naaşı sabah 10:00 sıralarında gazete binasına getirildi. Ardından gerçekleşen törende gazete sahibi Mustafa Karahasanoğlu bir konuşma yaptı.

ONU ASIK SURATLI GÖREMEZDİNİZ

Karahasanoğlu, Karakaya'nın sert yazılarına rağmen gazete içinde asık suratlı olmadığını söyleyerek "Asık suratını, sert bakışını göremezsiniz. Hep güleç yüzüyle hep müminlere karşı müşfik tavrını görürdük. İslam düşmanlarına karşı kükremiş sel gibiydi. Davası için yazıyordu. Onu bu şekilde kabul ettiler.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE TELEFON

Kılıçdaroğlu bile taziye için aradı. 'Bizimle alakalı çok yazılar yazdı. Ama gerçekten dürüst gazeteciydi' dedi. En ufak şaibeye adı karışmayan az sayıda gazeteciden biriydi. Hakkımız helal olsun. Dava adamıydı. Mevlam böyle takdir etti. Mübarek yerde ruhunu teslim etti. En büyük tesellimiz bu" diye konuştu.

EŞİ VE KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Tören sırasında Hasan Karakaya'nın eşi Aysel Karakaya ve kızı Ayşenur Karakaya gözyaşlarına engel olamadı. Helallik alınmasının ardından Hasan Karakaya'nın cenazesi Fatih Camisine götürüldü.

DAVUTOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Cami girişinde basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çok cesur ve etkin bir kalemimizi, Hasan Karakaya'yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kendisini uzun yıllardır tanırız, biliriz. En zor şartlarda, en zor zamanlarda hiç tereddüt etmeden düşündüğünü, inandığını cesurca haykıran bir kalemdi. O zor zamanlarda, herkesin sustuğu dönemlerde dahi hiçbir zaman, hiçbir zorluk ve baskı karşısında eğilmeden, bükülmeden kalemini hiçbir şekilde herhangi bir ürkeklik içinde kullanmadan cesurca yayın çizgisini sürdürdü" ifadelerini kullandı.

KALEMİNİ CESURCA KULLANDI

Karakaya, kalemini hiçbir şekilde herhangi bir ürkeklik içinde kullanmadan cesurca kullandı.Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

“Yeni yıla maalesef böyle üzüntülü bir haberle girdik” diyen Davutoğlu, “Ama temenni ediyorum 2016, basından iyi haberler alacağımız bir yıl olacak” ifadesini kullandı.

"Kişiler yaşadıkları gibi vefat ederler. Çok güzel bir hayat geçirdi. Son nefesinde de Hazreti Peygamber'in huzurunda son namazını eda ederek, bu ilahi yolculuğa, Hakk'a rahmete yürüdü. Allah cennete kavuştursun diyorum. Basın camiasına da tekrar taziyelerimi iletiyorum. Yeni bir yıla böyle bir üzüntülü haberle girdik. Ama inşallah önümüzdeki bir yılın ülkemiz, insanlık için hayırlı olmasını, gönül coğrafyamızın hayırlı olmasını diliyorum. Basın camiamızın da hep güzel haberler vermesini temenni ediyorum. Hayırlı cumalar, hayırlı yıllar diliyorum."