BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ’de mescit inşaatı durduruldu

Hayrettin Karaman bugünkü yazısında ODTÜ’de mescit inşaatının durdurulduğunu duyurdu.

Abone ol

Namaz geriliminin yaşandığı ODTÜ'de yeni bir kriz daha. Namaz kılanlara saldırının yaşandığı üniversite, bu kez mescit inşaatının durdurulması haberiyle gündemde.

Tartışmaların odağındaki ODTÜ'deki yeni gelişmeyi Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman bugünkü köşesinde açıkladı.

Kasım ayı ortalarında başlayan mescid inşaatının rektörlük kararıyla durdurulduğunu aktaran Karaman, mescit için destek bekleyen öğrencilerin mektubunu köşesinde yayımladı. Yazar konuyla ilgili şunları yazdı:

"Mescid inşaatı için imza kampanyası başlatan öğrencilerin Üniversitenin namaz kılan öğrencileri, mevcudu yetmediği ve maksada uygun düşmediği için yeni bir mescid yapılmasını istemişler, uzun uğraşmalardan sonra talep kabul edilmiş, inşaat ihale edilerek yapımı başlamış, sonra mescid karşıtlarının baskın tepkileri sebebiyle inşa durdurulmuş.

Kampüste mescid, din hürriyetini kullanmak isteyen öğrencilerin hakkı ve bu hak başkalarının hakkına zarar vermiyor; çünkü kampüs geniş ve daha önce rektörlükçe sakınca da görülmemiş. Demokratlar ve insan hakları savunucuları suskun."

ODTÜ REKTÖRLÜĞÜNE ÇAĞRI

ODTÜ Rektörlüğü'ne seslenen öğrencilerin yazdığı mektupta "Mağduriyetleri önleyecek, öğrencilerin ve çalışanların inançlarına göre ibadetlerini rahatça yapabilmelerine olanak sağlayacak, ihtiyacı karşılayabilecek genişlikte ve abdest almaya elverişli bir mescid talep ediyoruz. Medyadan, kamuoyundan, tüm duyarlı kardeşlerimizden ve vicdanlı herkesten destek bekliyoruz”. ifadeleri yer alıyor.