BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG yorumları son 3 yılın en zor sınavıydı!

TEOG soruları nasıldı, uzmanların TEOG yorumları neler? sorularının yanıtlarını sizler için derledik. Uzmanlara göre, 2015 TEOG soruları son 3 yılın en zoruydu.

Abone ol

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen birinci dönem ortak sınavları dün sona erdi. 

Uzmanların TEOG sorularına ilişkin yorumları ise son 3 yılın en zor sınavı olduğu yönünde. 

Eğitim uzmanlarının, sınav sonrası yaptıkları ilk değerlendirmeler şöyle:

TEOG SORU İPTAL SAYISI ARTABİLİR

Türkçe: ‘Sözcükte anlam soruları, anlamı bulma açısından zorlayıcı. Neden-sonuç ilişkisi sorulan sorular daha da zorlayıcı. Önceki TEOG’larda çok açık soruluyordu. Türkçe A kitapçığında 14, 17 ve 20'nci sorularda teknik hata olduğu da iddia ediliyor.

TEOG MATEMATİK İŞLEM BECERİSİ ÖN PLANDA

Matematik: Sorular açık ve anlaşılır bir dille hazırlanmış. Hatalı soru olmadığı düşünülüyor. Sorular işlem gücünü, okuduğunu anlamayı ve analiz etme yeteneğini ölçüyor. Sınavın, işlem becerisi yönünden seçici bir sınav olduğu söylenebilir. Ayrıca geçmiş yılların TEOG sorularını çözen öğrenciler, bu yıl çıkan dört sorunun daha önceki yıllardakilere hiç benzemediğini savunuyor.

TEOG DİN KÜLTÜRÜ ORTA ZORLUKTA BİR SINAV

Din kültürü ve ahlak bilgisi: Öğrenciler ‘Kaza ve Kader’ ünitesinin toplam 9 kazanımından sınava girdi. Genel olarak kazanımlara hâkim olan öğrencilerin yapabileceği, orta zorlukta bir sınav oldu. Sınavın kavram bilgisini ölçtüğü görülüyor.

YERİM SENİ TEOG

İstanbul Ataköy’deki Emlak Kredi Bankası Ortaokulu öğrencileri de sabah saat 08.00’den itibaren okul bahçesinde toplanmaya başladı. Toplam 725 öğrencisi bulunan okulda 106 öğrenci TEOG sınavlarına girdi. Bina girişinde öğrencileri, üzerinde ‘Yerim Seni TEOG’ yazılı tatlı kurbiyeler karşıladı. Türkçe sınavından önce bu atıştırmalıklara pek ilgi göstermeyen öğrencilerin, ilk oturumun ardından verilen yarım saatlik molada masadaki tatlıları bitirdi.