BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG bu sene var mı 14 Şubat MEB resmi açıklama

TEOG bu sene yapılacak mı sorusu velilerin ve öğrencilerin kafasını karıştırdı. TEOG 2018 yılında da yapılacak iddiası sosyal medyada bir anda gündem olunca veliler ve öğrenciler MEB'den resmi bir açıklama bekledi. TEOG geri döndü diye haber yapan haber siteleri yalanlayan ise MEB Müsteşarı Yusuf Tekin oldu. TEOG kararı Resmi Gazete'de yayınlandı TEOG bu sene yapılmayacak.

Abone ol

TEOG bu sene yapılacak mı, TEOG sınavı geri mi döndü soruları velilerin ve öğrencilerin kafasını iyice karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik adıyla yayınlanan maddelerden birinin yanlış anlaşılması sonucu bir anda gündem olan TEOG geri döndü bu sene de yapılacak iddiasını MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yalanladı ve resmi bir açıklama yaptı.

TEOG YAPILACAK MI O MADDE:  MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme, nakil ve geçişler

GEÇİCİ MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelikte yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını tamamlayıp ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsar.

(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin nakil ve geçişleri; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür.”

MEB MÜSTEŞARINDAN TEPKİ DOLU AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliğin yanlış anlaşılması hakkında tepki dolu açıklamalarda bulundu. Müsteşar tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Ortaöğretim yönetmeliğindeki değişiklik yayımlandı. Gene okuma yazma bilmeyenler yanlış yorumlarla kafa karıştırıyor. Hep kötü niyetten kaynaklanıyor.Düzeltme gereği hissettim. Yönetmelik şu an 8. Sınıfta okuyup 9. Sınıfa YERLEŞECEK bütün öğrencileri kapsıyor. Geçici madde ise NAKİL VE GEÇİŞLERİ düzenliyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 9. Sınıfa başlayan öğrencilerin nakil ve geçişleri. Yani eski öğrenciler eski hükümlere göre nakil yaptıracaklar demek. Daha açık yazayım: yanlış arayanlar okuma yazma bilmiyor. Herhangi bir yanlışlık yok.açıklamak istedim. Herkese hayırlı olsun.

Liseye geçiş MEB-2018 örnek sorular sözel bölüm

Liseye geçiş MEB-2018 örnek sorular sayısal bölüm