BIST 10.187
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.406,07
HABER /  POLİTİKA

Temel Karamollaoğlu 'çok açık ve net' dedi Erdoğan aday olamaz kesinlikle iptal edilir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin olarak, "Kusura bakmasın, seçimler tam zamanında yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanı aday olamaz" iddiasında bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını ilan etmesine muhalefet partilerinden itiraz geldi.

Erdoğan'ın çıkışıyla birlikte "üçüncü kez aday olabilir mi olamaz mı" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 

"Çünkü çok açık ve net, bir kişi iki dönemden fazla aday olamaz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Seçimler zamanında yapılacak, ben de adayım" dediğini ifade eden Karamollaoğlu, "Kusura bakmasın, seçimler tam zamanında yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanı aday olamaz. Anayasa Mahkemesi müdahale eder. Çünkü çok açık ve net, bir kişi iki dönemden fazla aday olamaz. Olabilir ama bir şartla, Meclis karar verirse ve seçimi öne alırsa." diye konuştu.

Karamollaoğlu, kendi Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin de "Net olarak, hukuken seçim tarihi belirlendikten sonra, altılı masa veya muhalefet olarak bizler bir araya gelip Cumhurbaşkanı adayını açıklarız. Ama henüz seçim tarihi kesinleşmeden böyle bir adayın şimdiden açıklanması ihtiyacını da duymuyoruz. Gereği de yok." görüşünü paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakereye açık olmadığını dile getiren Karamollaoğlu, milletin artık geçmişte düştüğü hataya bir daha düşmeyeceğini ve "bugünkü Cumhurbaşkanı'nın bir daha seçilemeyeceğini" savundu.

"Böyle bir adım attığı takdirde adaylığı iptal edilir"
Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesinin, '3. kez aday olamaz' maddesini işleme koyabileceğine inanıyor musunuz?" sorusuna, "Kesinlikle böyle bir adım attığı taktirde adaylığı iptal edilir. Anayasa Mahkemesinin de Yüksek Seçim Kurulunun da buna rıza göstermesi mümkün değil. Açık bir hüküm çünkü." karşılığını verdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
10 soruda 'gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi' başvuru nasıl olacak KKM'de olanlar buraya girebilecek mi
Foto Galeri 10 soruda 'gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi' başvuru nasıl olacak KKM'de olanlar buraya girebilecek mi Galeriye Gözat