BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TEM Otoyolu'nda feci kaza

TEM Tekstilkent mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, işçilerin bulunduğu servis otobüsü ile yük kamyonu çarpıştı.

Abone ol

Kazada 7 kişi yaralanarak çevre hastanelere sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre kaza sabah saat 06.30 sıralarında TEM Otoyolu Edirne istikameti Tekstilkent mevkiinde meydana geldi. İzmit'ten İstanbul'a beyaz eşya parçası taşıyan Mehmet Önal idaresindeki 41 L 5575 plakalı kamyon, aynı istikamete seyreden, Ayazağa'dan Hadımköy'deki Sunjüt A.Ş. isimli çuval fabrikasına işçi taşıyan Muzaffer Kara yönetimindeki 34 EC 1290 plakalı servis otobüs ile çarpıştı.

Servis otobüsünün Tekstilkent mevkiindeki yolcusunu aldıktan sonra şerit değişimi sırasında gerçekleşen kazada, çamaşır makinesı parçası taşıyan kamyon içinde 20 yolcusu bulunan servis aracına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle şarampole savrularak takla atan servis otobüsündeki sürücü Muzaffer Kara ile birlikte, araçta bulunan Mehmet Yılmaz, Nuri Çengel, İsa Akbaş, Sedat Gençoğlu, Yaşar Çetinkaya ve Ahmet Gülduran yaralandı. Şarampole sürüklenen kamyonun sürücüsü Mehmet Önal ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Vatandaşların yardımı ile devrilen servis otobüsünden çıkarılan yaralılar, yol kenarındaki yeşil alanlara yatırılarak ambulans bekledi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslar ile çevre hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındılar.

Kazada hafif şekilde yaralanan Mehmet Yılmaz, Ayazağa'dan Hadımköy'deki fabrikalarına gitmek üzere yola çıktıklarını belirterek, "Ben servis aracındaydım. Kazaya uykuda yakalandım. Kaza yaptığımız yerde başka bir arkadaşımızı alıyorduk, o sırada oldu" dedi.

Yaralıların devrilen otobüsten çıkarılmasına yardım eden görgü tanığı Ali Karaca ise insanlık görevini yerine getirdiğini ifade etti. Kaza nedeniyle TEM otoyolu Edirne istikameti bir süre trafiğe kapatıldı. 7 işçinin yaralandığı kaza, büyük paniğe neden olurken, itfaiye ve polis ekipleri trafiği güçlükle açabildi. Yol, yaralıların sevk edilmesinin ardından trafiğe yeniden açıldı. Bu arada hastaneye sevk edilen bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu kaydedilirken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi.